Esprit artikel..




ESPRIT - EN GLOBAL IKON

Esprit är ett globalt märke som med sin röd-vita logotype skapar modetrender världen över samtidigt som man arbetar mycket med välgörenhet. Företaget har 800 affärer jorden runt, finns i 40 olika länder och är fortfarande ett växande företag. Esprit är ett klädmärke som passar alla åldrar, storlekar och stilar. Den typiska Esprit-kunden är en kvinna som inte sätter några trender. Hon vill inte vara någon annan utan hon skapar sin egna personliga stil ut efter hennes livsstil och hur hon mår. Esprit är en attityd och inte en ålder. Deras slogan säger: Live Esprit, Have Passion be involved and challenge yourself.



Esprit Historia

Esprit är idag en världskänd modeikon. Grunden för den lades av ett par vid namn Susie och Doug Tompkins i San Franscisco år 1968. Susie plockade upp Doug som liftade längs vägen i Lake Tahoe, USA. Båda två kom från en rik bakgrund men levde sitt ”hippie” liv genom att resa och upptäcka världen tillsammans. Sue och Doug's intresse för mode växte och början till Esprit var deras energi och passion för kläder, som i början såldes från deras wolkswagen minibuss.

De investerade pengarna de tjänade i företaget och öppnade affärer runtom Kalifornien. Susie stod för den kreativa sidan medan Doug skötte den ekonomiska biten. Företaget växte runtom i USA vidare till Kina och därefter till Europa och andra världsdelar. Esprit är även delaktig i många välgörenhetsarbeten världen över. SOS barnbyar är ett av många projekt som man brinner för. Esprit har också flera ”fundraisers” för olika projekt som försöker motverka sjukdomen AIDS.






Den typiska Esprit ”looken”
Esprit består av olika divisioner för alla åldrar och stilar. Women's casual/men's casual är sportig och en mer vardaglig look. Women's and men's collection är en elegant business look. Esprit barn är barnkläder 0-12 år. Edc by Esprit är en trendig, ungdomlig look i åldrarna 15-25. Esprit underkläder, skor och accesoarer är även en stor del av Esprit.

Den typiska Esprit looken är enligt mig själv en liten typisk ”Hamptons look” med feminina vardagliga outfits, som weekend byxor, skjortor, bas tröjor, och trenchcoats. Stilrent enkelt och tradionellt men ändå nåt litet extra. Denna stil är enkel men passar jättebra med accesoarer liksom smycken, scarfs, skor eller nåt litet extra som klär upp outfiten. Esprit har som sagt olika stilar som passar alla. Det perfekta klädesmärket som du kan göra vad du vill med och skapa din egna trend med. Esprit Women´s casual är känd för sina ”smart casual” weekend byxor som har jättebra kvalite och en bra passform. Dom är även kända för deras jeans, bas t-shirts, linnen och deras trenchcoats. En casual look som passar alla.



När det kommer till styling så finns det ingen stylingexpert utan det handlar bara om att hitta sin egna stil. Det som passar dig bäst och hur du känner dig när du bär plaggen. Du måste styla dig själv efter vad som är din stil, det är mitt egna modetips!

/Angelina Aliri butikschef Esprit





Ni kan lasa min artikel pa:

http://festbalbrollop.se/


Kommentarer

Skriv det du vill här:

Jag heter:
Remember you???

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Varsågod att lämna en tanke här:

Trackback
RSS 2.0