Fight for this love...


Besatt...

Jag har blivit besatt av fargglada lappstick och nagellack. Maste kopa allt i regnbagens farger nu kanner jag...







Brrr is cold in here...

Jaha da sitter man har och fryser da, ni tror mig val inte eftersom Australien jamt ar sa varmt och skont, men jag sitter alltsa har med en fet morgonrock, mysbrallor o troja under det, och dricker en kopp te for att fa tillbaka kanseln i mina fingrar. Den sa kallade "varmen" i huset ar pa, men blaser at olika hall, och ut genom hund dorrarna tror jag for jag har inte kant nan varme. Huvva ! Na men nu ska jag val inte klaga, sommarn ar ju har snart, i Oktober. Bara och vanta da, och forsoka hitta satt att varma upp mig pa tills dess. Dar hemma verkar ni ju ha en riktig varmebolja, harligt att hora. Maste saga att jag saknar den svenska sommarn, det ar ju nat sa unikt med alla arstider i Sverige, det maste jag saga att jag saknar.

Om 2 veckor borjar jag mitt nya jobb som butikschef, det har val i stort sett borjat mer eller mindre, men skriver kontrakt snart och da ar jobbet mitt och affaren ar min lilla bebis som jag ska ta hand om, jag ar sa laddad, kommer bli superskoj! Det ar i stort sett ett helt nytt team som jag maste lara upp, kommer bli spannande. Alltid kul med nytt folk, pa tiden for det har vart sa mycket skumt folk som kommit och gatt. Haromdagen fick jag ett 700 kr presentkort for jag salt sa pass mycket inom den senaste manaden, och som det shoppades! Sa mycket fint som kommit in, sa jag harjade pa o shoppa massa, och jag behovde faktiskt det for min Esprit garderob borjar bli tom:-)

I dag flyttar jag och Shaun upp till hans familj hus i en vecka. Hans familj ar bortresta i en vecka, sa vi tankte att vi ocksa vill ha semester sa vi tar vart pick och pack och flyttar upp ett hus, till mer varme, tva sma sota hundar, internet, storre kok och ett badkar! Ja tack ! Det ar varan semester det.



mmm Sommar....

Sa Aussie som kan man bli...

En harlig, solig Lordag, och jag har precis avnjutit en go lunch med ol med lilla Aggie. Jag inser att jag borjar bli mer och mer Australiensk. I gar fick jag mitt sa kallade "Medicare Card" hemskickat. Ett mycket bra halsovards kort, man kan val kanske kalla de en patient bricka. Varje gang man gar till doktorn,sa behaller man bara kvittot och gar till Medicare och far tillbaka halften, hur bra ar inte det da? I gar signade jag upp till ett RSL Club Card, och det ar nog sa australiensk det kan bli. Hur forklarar man RSL da? Hmm, RSL betyder "Returned and Service League", en klubb tillagnad till gamla veteraner i Australien. Har man kan man ata, dricka, spela, och gora mycket annat skoj. Det finns som ingen motsvarighet till nat hemma, sa jag kan inte jamfora det med nat. Men det ar bra billig mat, speciellt om man ar medlem, man kan vara med i lotterier, kopa billig god ol, och umgas. Som ett vuxen fritids kan man saga:-) Jag har aven lart mig att ata "Veggie-Mite" vilket kanske ar Sveriges motsvarighet till kaviar, alla har ater Veggie Mite pa mackorna och jag kan inte riktigt beskriva vad det ar men det smakar urban, men jag har val vant mig med urban smaken, forsoker sakta men sakert lara mig att ata skiten!






Forra veckan borjade jag kika pa en ny "Reality Show", jag vet inte var det ar men jag blir helt besatt av dessa shower, "Kendrah", "Keeping up with the Kardashians" och nu "Holly's World", om Holly fran Playboy Mansion och hennes liv i Vegas. Manga minnen vacktes upp over Vegas, och denna stad som jag besokt en gang i tiden. En underbar stad, nastan snudd pa overklig, en stor lekplats for vuxna dar allt ar mojligt(just darfor ska man inte slappa i vag ens partner dit sjalv, for man vet aldrig vad som kan handa.....) Att Vegas kallas "Sin City" ar ju mycket val forstaerligt. Jag rekommenderar att besoka Vegas, det ar verkligen unikt, men en gang racker nastan, for de kan bli lite for mycket. Tips om ni vill aka till Vegas: Ak ett stort gang, desto fler desto roligare, besok hotellet "The Venetian" ett helt otroligt vackert hotell, med massa mysiga restauranger och shoppingstallen, ga pa nagra av alla underbara shower, Circue de Soleil showerna ar helt oslagbara! Titanic museumet och Madame Tasseu ar ocksa vart ett besok.

Nu ska jag fortsatta och avnjuta min lediga Lordag med att bara slappa, for det fortjanar jag !



Holly's World




GLAD MIDSOMMAR

Glad Midsommar till er alla dar hemma!Ledig i dag och borjade dagen med ett doktor besok, bara en rutinkoll hos gynekologen, har varit sa dalig med besok dar, sa det var pa tiden. Hur obehagligt ar det inte nar dom ska undersoka en mellan benen? Huvva sant tycker jag inte om, hur ska jag en dag foda barn ,det undrar jag? Dagen fortsatte med en mysig lunch med mannen, och aven harfargning av mannen...Hur sexigt ar det inte nar ens kille vill farga ens har? Det ar plus poang tycker jag. Jag avnjuter en ledig dag i morgon ocksa, och lunch med Aggie och bara slapp for en ny lang vecka framfor mig. Ni ska veta att jag ar sa glad att jag fick jobbet och att jag slipper se min arbetskamrat lika mycket for hon kan driva mig till vansinne i bland!

Firade midsommar med familjen i dag, toast med lax och gravlaxsas, ol och lite footy tippning. Hoppas ni alla far en underbar helg dar hemma. Saknar er valdigt mycket!



Bra dag...

En lang vecka med mycket slit pa jobbet avslutades med en intervju i morse med min chef och beskedet att jag fick butikschef rollen pa mitt jobb ! Jag ar sa glad och sa nojd! Allt slit dessa 9 manader belonades med en battre tjanst och mycket battre betalt, jag kan inte bli mer nojd ! Detta var mitt mal nar jag borjade jobba for Esprit och antligen har min drom blivit sann. Intervjun gick bra, jag och min hogsta chef kommer bra overens och det var mer ett avslappnat mote med lite fragor om diverse saker, jag var verkligen inte saker att jag skulle fa tjansten men hoppades saklart pa det. Jag skriver pa ett nytt kontrakt och borjar min nya tjanst om 2 veckor, spannande. Jag alskar nya utmaningar, och mer pengar saklart !

Sa har glad ar jag i dag






Mandags skvaller...

Det var ingen vanlig Mandag i dag inte. Jag borjade kl 7 som vanligt pa Mandagar och kom in pa jobbet och fick veta att min chef, ni vet kollegan jag haft problem med, fatt rollen som Regions Chef, tro det eller ej. Hon har alltsa pa 7 manader jobabt sig uppat i foretaget och jag fragar mig delvis hur men, jag ska inte vara negativ, jag ar glad for hennes skull, for nu soker vi en ny butikschef och jag ska saklart soka for den rollen och hoppas pa att jag far den. Om jag inte far rollen sa kommer jag bli otroligt besviken och ledsen och kommer nog sakert lamna foretaget, och det vill jag ju inte egentligen eftersom jag alskar mitt jobb. Sa alla dar hemma, hall tummarna for mig, jag har intervju pa Torsdag morgon.



I morse pa vag till jobbet lyssnade jag pa denna underbara lat....Robyn hon ar underbar hon.







Mmmm...Ikea!

En Sondag som bestod av IKEA. Jag, Shauns mamma Kerry och min kara van Bek akte i vag till bla gula Ikea for en harlig formiddag, som borjade med nybryggt kaffe och go, billig frukost pa Ikea. Ah sa jag uppskattar IKEA nar man ar langt hemifran, jag har nog varit pa Ikea fler ganger har i Australien de senaste aret, an hemma nagonsin. Jag inhandlade diverse saker, ni vet sant dar som man bara maste ha, ljus, smyckes skrin, billiga batterier, mer ljus, koks knivar, sill, hardbrod och lingonsylten wehoo! Nu ar jag nojd i alla fall en manad till.
Harlig dag i dag med sol, lunch pa altanen med familjen och sen STOR stad, sa nu ar hemmet mysigt, frascht och rent, inrett med nya Ikea grejer...
Ny vecka, nasta vecka och nya tag !







Nack H%*(^@#(%*^@%(*@

Jag har sa ont i nacken sa jag vet inte vart jag ska ta vagen. Min nacksparr verkar vara tillbaka igen efter en lang tid. Vaknade upp i morse av att nacken knakade till och har gatt spand hela dagen, fy ! Kom hem fran jobbet och proppade i mig lite tabletter, fast jag inte gillar sant, tog ett varmt bad och nu ska jag nog se till att nacken frisknar till. Langtar tills pa Sondag for da blir det IKEA, sa som jag saknat mitt Ikea! Det ska kopas ljus, fotoramar, koksknivar och framforallt, svensk MAT !aahh sa jag langtar..som ett barn pa julafton!

Helgen som va, var mycket trevlig forresten. Vi firade Nathan's fodelsedag pa Oatley Pub med pizza, ol och shots, men hann inte vara dar mer an nagra timmar innan han blev utslangd, precis som det ska vara tycker jag:-) Vi bar hoppade till nasta bar, och avslutade kvallen runt halv tre, mycket trevligt och sa mys och fa hanga med min Aggie hela kvallen, vi hinner ju knappt traffas nufortiden, for vi ar sa BUSY.
Har kommer lite bilder fran Lordagen...











GRATTIS TILL EXAMEN !



GRATTIS TILL EXAMEN min fina underbara bastis, jag ar sa stolt over dig! Du ar den smartaste, finaste och goaste bastisen och jag avgudar dig sa! Jag langtar tills vi ses igen for jag saknar dig SA!
Alskar Dig min Piff...

Skulder...

Annu en ledig dag efter tva jobb dagar, inte daligt det. Jag sover sa otroligt mycket pa senaste, nastan lite skrammande hur man kan sova sa mycket? Helt slut efter forra veckan antar jag. Tog en riktig sovmorgon i morse ocksa, gjorde frukost pa sangen till mig sjalv och krop ner med tanda ljus och kollade pa film, sa mysigt ! "The Timetraveller's wife", sa sorglig men bra, och jag grat hogt igen, kanslig varre. Tog en lang prommis i solskenet efter det foljt av den dagliga kaffen, ett maste !

Funderade i dag pa skulder, och allt mojligt vi alla ar skyldiga for och betalar tillbaka, och jag tankte, skulle man vara lyckligare om man inte hade nagra skulder alls? Vad ar det for en fraga tanker ni, men vem har inte skulder har i livet, mer eller mindre. Jag sager inte att det ar normalt, men varje hushall verkar ju ha sina egna skulder om det sa ar aterbetalning pa Tv:n, CSN, eller amorteringar. Jag mar illa i bland nar jag tanker pa mina studieskulder fran USA, men samtidigt sa angrar jag inget, och betalar tillbaka varje manad. Jag har totalt ca 2500 SEK i manaden for alla mina utgifter sa jag borde inte klaga, men saklart skulle livet vara lattare om man kunde spara dom pengarna i stallet. Skulder kan fa en att ligga somnlos pa natterna, fa en att bita pa naglarna och standigt fundera, men dom finns dar, och det ar inte mycket man kan gora nat at, for att kunna leva masta vi ha skulder, for vem har rad att plugga i 5 ar fran egen ficka, och vem kan kopa ett hus bara sadar? Inte jag i alla fall...

Livet kan vara ratt ironiskt i bland, vi lanar, och sen jobbar vi for att betala tillbaka det vi lanat, livet gar runt runt, plus minus noll, men nu lagger jag dom tankarna at sidan, for annars blir man ju deprimerad ellerhur!?



Blogg skrivande och lite till...

Jag kan inte fatta att jag snart skrivit blogg i 2 ar? Det ar ratt mycket som hant under dom 2 aren kan jag saga. Jag hann tappa bort mig sjalv, och hitta mig sjalv igen, det ar inte illa det. De 2 senaste aren har utan tvekan varit de basta i mitt liv, och det trodde jag aldrig jag skulle saga, men jag har verkligen hittat tillbaka till mig sjalv( hur tontigt det an later). Jag har helt enkelt levt ett liv, sa som jag aldrig trodde jag skulle leva mitt liv, har hittat underbar manniskor som jag inte ens kande for mindre an 2 ar sen, jag har flyttat till andra sidan jordklotet, och skulle nan saga till mig for mindre an 2 ar sen att jag skulle bosatta mig i Australien, sa hade jag val rent ut av skrattat at dom. Jag alskar mitt liv sa som det ar i dag, men det ar ju saklart alltid nat har i livet man vill uppleva, och jag stravar alltid efter det basta.Jag har lart mig att man kan inte fa allt man vill har i livet, jag har insett hur mycket jag alskar min familj och mina vanner, och vad ont det kan gora att sakna, men jag har ocksa verkligen insett hur det kanns att alska nan, vad karlek betyder, och vilka som betyder allt for mig. Jag har lart mig mycket om livets gang, och forhoppningsvis blivit ett snapp visare.

Tills vidare fortsatter jag mitt skrivande, for mig, men aven for er alla nara och kara, och for att jag tycker att det kan vara sa skont att skriva av sig om allt och inget...



Harliga bilder...












Tva ljuva dagar...

Ah tva dagar ledigt, kunde inte vart mer passande an NU. Helt slut efter en vecka med 7-19 tre dagar i rad och sa jobbade jag till 9 i gar kvall, jag ar trott momma kan jag meddela, men antligen far jag vila! Jag sov ut i morse, fick kaffe pa sangen, lag o drog mig som bara jag kan, nybakta kanelbullar till frukost, lite mer kaffe. En liten arende runda pa kopcentret nu, hang med Aggie i eftermiddag, en lugn skon avslappnande kvall med Thai mat, foljs av fodelsedags partaj for Nate Dogg i morgon kvall pa puben. Sa , dar sammanfattade jag mina tva lediga dagar, later helt ok ellerhur?

Sex and The City filmen var helt underbar forresten! Inte lika bra som ettan men saklart anda bra. Underbart snygga outfits, just darfor maste jag se den igen eftersom man hinner ju inte kolla in alla outfits forsta gangen!

Det ar mycket jag dag drommer om nufortiden, hundvalpar, drommer om er dar hemma, och nar ni kommer hit och halsar pa, framtiden, karriar, och livet som kan vara sa oforutsagbart. I bland gor det mig inget att jag inte vet vad som hander i framtiden, men i bland skrammer det mig, for i bland vill jag veta, fast egentligen sa vill man val inte veta?! Hade en konstigt drom igen i gar natt, kanske just darfor jag sov till 10.45! Solen skiner ute, det ar kallt inne, jag dricker mitt varma kaffe och ar allmant trott. Nu maste jag pigga till mig, kan val inte sloa en hel dag, eller kan jag det?



Gorilla Reunion...






Ni måste se detta klipp, helt otroligt. Tårarna rann ner för mina kinder....nä jag erkänner jag grät faktiskt högt!

Sex and The City kväll....

Svenska Nationaldagen i dag och det glömde jag totalt bort, hade nog tyvärr glömt bort det om jag varit hemma i Sverige också. Jag önskade vi svenskar var lika patriotiska som Grekerna, Aussies eller Norrmännen och firade på stort.
I dag har varit en riktig slapp Söndag, vilket jag behövde efter en stressig vecka. Lördagen var mycket trevlig, äntligen fick jag se Sex and The City, så som jag väntat ! Det blev en super lyckad kväll med Agnes och Jo, Shauns kusins flickvän från Kanada. Vi började med middag och Cosmopolitans på Zink Bar i Cronulla, sen blev det bio, åh så taggad jag var! Filmen var riktigt bra såklart, hade inte spelat nån roll som sagt om den hade varit dålig heller, för jag hade fortfarande tyckt att filmen hade varit bra ändå, så det så !
Inledningen av filmen var helt underbar, alla outfits var ännu bättre och jag satt mest med ett stort leende på läpparna och undrar såklart som alla andra om det kommer en tredje film? Tills dess går jag nog på bio och ser den några gånger till.

Min kollega driver mig fortfarande till vansinne, jag absolut hatar henne, kan inte beskriva med ord hur mycket hon irriterar mig. Hon har fått en chans att jobba sig uppåt inom företaget, fråga mig seriöst inte hur! Förhoppningsvis så får hon jobbet och förflyttar sig långt i från mig för jag vet inte hur länge till jag pallar. Hon får mig att känna en sån negativ energi. Några tips på hur jag kan försöka och inte tänka på det? Jag vet att jag måste försöka att inte bry mig så mycket men det är svårt när man är runtomkring henne nästan varje dag, hela dagarna....suck!









Here comes June..

Valkommen Juni...fattar inte att Juni redan ar har, jag tyckte det var julafton nyss? I bland ar det skrammande vad tiden gar, jag jobbar sa mycket att i bland kanns det som dagarna faller samman till en lang dag, det ar inte bra. Jag kan tanka mig att det ar latt att bli deprimerad nar dagarna ser likadan ut i bland och nar tiden gar alldeles for snabbt, men jag antar att det ar da man maste hitta positiva saker med allt man gor, och hitta dom dar "guldklimparna" som gor vardagen lite lattare och lite mer spannande, och sana finns det ju massa av. Jag ser alltid fram emot mitt morgon kaffe, hur tontigt det an later, men jag vill garna ha med mig en kaffe pa bussen och en pa jobbet. Trevliga kunder pa jobbet gor saklart vardagen lite lattare, vi har mycket stam kunder pa jobbet som i bland kommer in bara for att tjattra lite, det ar trevligt det. Jag tanker ofta pa mitt liv och hur lyckligt lottad jag ar, vilka underbara manniskor jag har runtomkring mig och att jag mar bra och ar frisk, liksom mina nara och kara. En san daglig tanke kan fa mig pa sa bra humor och inse hur bra jag har det...Nat sa enkelt kan betyda sa mycket...


REA panik...

Ah vilken dag, fotterna varker och huvudet snurrar(mer an vanligt) 30 % pa allt i affaren kan ni tanka er det, folk blir som galna, jag forstar inte vad REA gor med folk? Folk forandras, dom trangs, dom slanger klader hit och dit, pa golvet, pa bord, overallt! Dom blir antingen super glad over de bra priserna, eller sa gnaller dom over nat, alltid finns de nat att gnalla over. Det basta ar nog dom standiga fragorna om Rean, dom fragar om rean, hur mycket rabatt ar det, hur mycket blir det efter rabatten, osv osv. Detta ar det underbara med att jobba inom klad branschen, man far helt enkelt ta en del av hela cirkusen, kan inte bli battre !

Jobbet gar helt ok, jag jobbar pa loneforhojning eller att jobba mig uppat, jag forstar inte varfor jag fortfarande ar assisterande butikschef nar man kan va butikschef, for det ar i stort sett samma ansvar och samma slit men mycket samre betalt, sa jag ska se till att det blir andring pa det.




4 dagar kvar....

Men NU är det bara 4 dagar tills jag får dricka drinkar och gå på Sex and the City!Så som jag längtat. Jag bryr mig inte om alla recensioner om filmen och att den inte är lika bra som första, jag lyssnar inte på sånt skit. Sex and the City är så mycket mer än bara en film. Jag har alltid följt denna serie, jag har the "shoe box" , denna serie är terapi på alla sätt o vis...Återkommer med min recension på Söndag...














Kalla vinter...

I dag åkte jag in till Sydney och lunchade med min andra svenska kompis,Sophie som också jobbar för Esprit. God italiensk lunch, massa tjatter o skvaller gjorde min dag! Alltid trevligt att ha nån att prata med om Sverige, hemlängtan och massa saker man saknar med Sverige. Jag har tur som har tre fina vänner, Aggie, Sophie och Meta, det är inte illa det här på andra sidan jordklotet. Jag och Sophie diskuterade att vintarna här är så kalla pga. australienare inte varmer upp sina hus på samma sätt som oss, inte undra på att man fryser till is på kvällarna och mornarna. Jag saknar svenska element, öppna brasor och isolerade hus, för ända sen vi kom tillbaka för en månad sen så sover jag fullt påklädd med tva filtar och massa tända ljus..inte ok! Ser ut som det kommer bli en kall vinter de närmsta månaderna för lilla mig. bbrrr..


RSS 2.0