Ett år sen...

Ett år sen precis sen fem tjejer bar sig av från Östersund för nya äventyr i Förde. Detta äventyr kunde inte ha tajmat bättre i mitt liv, för allt jag behövde var att komma bort, långt bort.
Dock visste jag inte att detta skulle bli världens resa, med fyra underbara tjejer som totalt förändrade mitt liv.
9 underbara veckor, med många skratt och många minnen för resten av livet. Jag skulle göra om resan direkt om jag kunde, men nu är vi i stället fem tjejer, utspridda på olika håll, men med nåt otroligt fint gemensamt, dessa 9 veckor!

Kommer aldrig glömma denna tid eller dessa tjejer. Så glad att jag åkte och så glad över hur resan förändrade mitt liv...


Saknar...


Footy

I kväll är det dags för min första live "footy" match. Australien har massa "konstiga" sporter här som jag försöker lära mig reglerna på och försöker givetvis följa på TV för att vara så Australiensk som möjligt:-) man vill ju inte ses som en outsider direkt. Det finns flera typer av fotboll/rugby och fråga mig inte vilka, trots att jag fått det förklarat för mig flera gånger så förstår jag inte. Allt jag vet är att jag ska på South Sydneys match i kväll med familjen Doyle och att pappa doyle ör ett stort fan, och att sporten i sig är väldigt fysisk, inga töntiga amerikanska fotbollsmän med skydd här nej, utan här är det tuffa, riktiga Australienska män som bufflar på varann...:-) Ska bli trevligt med svettiga, muskulösa män i tajta dräkter, en raggarballe med svängdörr och lite bira! Vad mer kan man önska?
South Sydney ägs förresten av skådeselaren Russell Crowe, han är Aussie..



South Sydney i grönt o rött som försöker pilla ut killens öga..usch!








Gynning...

Hittade tillbaka till denna blogg efter en tids uppehåll http://gynning.net/blogg/ vet inte vad jag tänkte men glömde som bort att läsa den. Älskar Carolina Gynning, sån härlig människa, rak, ärlig och så otroligt vacker och sexig. Hon har ju sån skön humor också och den avspeglar sig verkligen i hennes skrivande. :-) Läs och njut..



Så mkt snyggare som brunett...

Extreme Makeover..

I bland får man ju bara ryck och vill förändra allt, inte bara utseende mässigt utan i bland får man bara för sig att man ska stor städa, möblera om eller fixa och dona. Är det kanske en typiskt kvinnlig egenskap? Definitivt !

På Fredag är det dags för "Extreme Makeover snälla gör nåt med mitt hår" Jag ska till li'l Beck, min personliga frisörska, för endast ca. 75 SEK ska jag färga året och klippa mig. Denna gång tänker jag inte va tråkigt och bara färga och klippa, utan jag vill göra nån tuff frisyr! Känns som kort hår inte är aktuellt längre för mig men va gör man när man har kort hår och man vill ha långt? Mitt hår ser ut som svinto och mår inte så bra tror jag. Kanske lite slingor och lite lugg kan hjälpa? Kanske ska sluta va så lat och sätta upp mitt hår hela tiden och testa nya frisyrer i stället:-)


Några frisyrer jag kan tänka mig...





Varför jag Älskar H&M....

Jag är så upprörd att inte H&M finns i Australien, så jag skrev ett brev till dom och frågade varför.
H&M finns ju till och med i Kuwait?!



      

  

Sluta oroa mig...

Morgon promenader gör mig på så bra humör. Fint väder, frisk luft och bra musik i min Ipod. I dag studsade jag fram med många tankar, jag har ju tendens att tänka mycket på allt och alla. Jag oroar mig även lätt, och för er som känner mig väl så brukar jag ju oroa mig för det mesta. Har blivit bättre måste jag säga pga. livsstilen här och Shaun som inte oroar sig för mycket. Precis vad jag behöver runtomkring mig, människor som inte oroar sig för nåt här i livet.

Saker som är i mina tankar just nu är såklart framtiden, jag lever egentligen i "nuet" vilket jag bör göra, och vilket som inte är mer än logiskt att jag gör innan jag listat ut vad jag vill göra med mitt liv. Jag vet att jag vill bo i Australien och jag vet att jag vill leva med Shaun, det är väl en bra början? Jag oroar mig över om jag kommer på visum eller inte i december, ovetandet är jobbigt men mycket står för att vi kommer få det, men såklart jag måste oroa mig ändå. Jag oroar mig över jobb, jobbar endast några timmar i veckan just ju, och trivs inte men söker nya jobb på nätet varje dag. Jag tror såklart det finns ett "dröm jobb" men jag har inte hittat det ännu, allt jag vet är att jag vill stanna inom mode/klädes branschen.
Mina nära och kära betyder allt för mig och dom är väldigt långt bort men jag har tagit mitt beslut och jag måste leva mitt liv och inte leva livet efter någon annan. Absolut inte själviskt utan snarare ett klokt beslut.

Tills jag listat ut om det är nåt jag bör göra med mitt liv, och om jag verkligen behöver oroa mig så mycket, så lever jag livet helt enkelt...





Mer Oldies...

Rotar bland flera gamla bilder, måste bara.....



Inte hel utan min andra hälft....


Bästisar


Mami och Dottir...


Den här hårfärgen vill jag ha tillbaks !


Jag och Mamma utanför Space Needle..


Familjen på besök


Jag och min Corona.


Keepin it real with 2pac..


Jag och min Fifi...


Jag fortsätter gräver bland mina bilder och minns tillbaka....


Kvack Kvack...

Det är ju sant vad dom säger att " man måste kysssa många grodor innan man hittar sin prins" Inget är självklart här i livet, så vem vet jag kanske inte har kysst klart mina grodor än, men som det känns nu så har jag aldrig varit mer säker på vart jag är i livet och vem jag vill vara med. Att man inte ser så klart när man är inne i sin "kärleks bubbla" det vet vi ju alla, men när jag tittar tillbaka på mina dåvarende förhållande så tänker jag att jag måste ha valt samma typ av killar, och det kanske var därför dom förhållandena inte höll heller, det kommer jag nog aldrig få veta, men det gör mig inget, så länge jag är lycklig. Kolla aldrig tillbaka, om det inte är för att se om vi lärt oss en läxa eller två...

Groda nr 1 var ett riktigt stolpskott. Det kanske blir så när man är ung, oerfaren och nyfiken och vilka ord som helst kan få mig på fall. Det var mitt första år på College i Usa och jag charmades av en lång, ståtlig(kärleken är blind) barket lirare. Vi började umgås som vänner första månaderna men efter ett tag bestämde vi oss för att vara mer än vänner och det funkade och var frid och fröjd i si sådär ett år, sen började jag inse att denna kille var ju helt pantad, mina vänner och alla runtomkring såg det och sa det men jag var helt fast att han var en bra kille och detta skulle hålla. Det krävdes ett besök av mamma och hennes karl för att jag skulle inse att detta var inte värt det alls. Han behandlade mig dåligt och sa massa elaka saker. Mammas karl, fd. polis tryckte upp han i min walk in closet en kväll och sa att om han inte behandlade mig bra så skulle han slå in hans knä med ett baseball trä, haha ! Jag föll för det klassiska misstaget att jag gick tillbaka till han ett antal ggr innan jag fattade att han vart otrogen och han var inget att behålla.
Där lärde jag mig min första läxa för livet......trodde jag


Groda nr 2 var väldigt oväntad och inte alls planerad. Min bästa kompis från årskurs 4 tills då, insåg att vi hade mer än kompis känslor för varann. Vi var bästa kompisar som kunde prata om allt, vi visste allt om varann och han var som en bror för mig, så när det blev seriöst så blev jag skraj och tänkte att detta kan inte va bra, jag tog mig en riktig funderare på om saker och ting någonsin skulle bli som förut mellan oss. Som sagt kärleken är blind och vi gav det ett försök, smög med förhållandet i säkert ett halvår pga olika anledningar. Bestämde oss för att flytta i hop och saker och ting var frid och fröjd i ett år, sen började det spåra ut totalt. Jag tror vi kände varann alltför bra och vi skulle nog aldrig ens försökt att vara mer än bara vänner men läxa nr 2 var lärd för min del, och vi skiljdes åt som vänner som aldrig pratar, och blev i stället spelare och coach, på gott och ont. Kan känna än i dag att jag förlorade en väldigt bra vän som jag aldrig mer kommer få tillbaka.

Groda nr 3 var mer än padda än en groda. Trodde jag hade hittat min "stora kärlek" och kände att allt var så underbart det kunde bli. Vi lärde känna varann på distans vilket var det ultimata tyckte jag. När jag flyttade hem och vi flyttade i hop så lekte livet. Jag var kär från dag ett till sista dagen, tyvärr var känslorna inte besvarade, men det visste jag inte. En person som verkligen inte kunde prata om känslor eller dela med sig vad han tänkte och tyckte, vilket drabbade endast mig i slutänden. Det längsta, lyckligaste förhållandet av dessa tre grodor, men med det mest tragiska och plötsliga avslut.
Otrohet, lögner och patetiska uttalande, fega ord och mesiga bortförklaringar. Det största sveket jag någonsin vart med om som lämnat ärr för livet, ärr som jag inte alltid visar för alla. Ena dagen trodde jag att allt var helt underbart och jag var världens bästa flickvän, en minut senare rasade allt, och jag förlorade pojkvän, familj, ett hem och framförallt mig själv. Jag var i koma i 2 månader innan jag blev räddad. Det gjorde så ont, och det var ett sånt svek. Läxa nr 3 var lärd, och det var en viktig läxa som jag tar med mig livet ut. Tänker aldrig på paddan men på vad han utsatte mig för, och vilka spår det lämnade. Det kan göra ont än i dag för ingen ska behöva bli behandlad så som jag blev behandlad. Ett stort svek som svider men ärret blir finare och finare för varje dag...




Livskvalite...

Söndagen spenderades på stranden igen, så underbart väder, man blir ju på så otroligt bra humör när solen skiner!
Jag och shaun köpte med oss kaffe och åkte till Cronulla än en gång, favvo stället. Jag drack mitt kaffe och läste min bok, medans Shaun surfade, livs kvalite !
Kvällen avslutades med en god BBQ middag, bara vi två på ett av mina andra favvo ställen, vår balkong med en utsikt som inte är fy skam. Det slog mig när jag stod där och gjorde min  sallad att livet är alltför bra och jag kunde inte önska nåt annat just nu..förutom ett bra jobb, men jag får inte stressa alltför mkt över det.

Veckan har vart bra tränings mässigt, promenerat 5 av 7 dagar och även hunnit med två styrke pass i vårt gym och lite basket. Jag ser ljuset i tränings tunneln...



Utsikt från vår balkong...


Oldies...

Alltid kul med gamla bilder man hittar "gömda" i sin egen dator...



En av många basket fester..



Vad  är detta?


Familjen Bäckman


Tant Turkos, Tant rödlätt, och Tant Lila går modevisning


Ge mig mitt långa hår tillbaka...


Toa besök


Kanske dags för lugg igen?


Finn ETT fel...


En till av flera basket fester..


Galen kväll i Vegas..



Bästa kusinen



Bröllop i Usa..

Snacka om att man fick sig en tur down "memory lane" när man kikade på dessa bilder. Känns som man vart med om rätt mycket i ens liv hitills och livet har inte ens börjat, hur underbart är inte det? I bland känns det som om jag skulle kunna skriva en bok om allt jag vart med om, inte för att mitt liv varit vidare exclusivt eller annorlunda men jag tror det skulle bli en rätt intressant bok trots allt. Jag ångrar inget jag gjort i mitt liv hitills, och det är allt som räknas...
Visst är det intressant hur bilder kan ta oss tillbaka i tiden till alla minnen, skratt och tårar? Det som är så unikt med bilder tycker jag, är inte bara hur dom fångar ansikten och leenden, liksom naturen och fina byggnader, utan också händelser, känslor och otroliga minnen för livet som vi kan titta tillbaka på när vi saknar och när vi vill minnas !





Själsfrände?

Läste en artikel i senaste numret av Cosmopolitan att vi alla går igenom livet med fler än en själsfrände(eller snarare vad vi kallar själsfrände) Vad är en själsfrände egentligen? Deras svar på frågan var nån som man kan lita på och känna sig trygg med, och prata med allt om, snarare än nån man attraheras av sexuellt eller utseende mässigt, vilket inte är mer än rätt.

Själsfrändar kan komma och gå, och man tror säkert man hittat "den rätte" flera gånger i sitt liv, medans vissa aldrig någonsin hittar sin själsfrände, men allt handlar om tajming, vilket jag håller med om, och vilken kille som passar bäst in i ens liv och ens mående. Vi går  igenom så mycket i vårt liv och jag tror helt och hållet på karma och definitivt på tajming. Förhållande växer, liksom personer och i bland växer man i från varandra, men hur vet man innan vad som kommer hända? kanske just därför man måste våga slänga sig in i nya förhållanden, med vänner liksom kärleks förhållanden för att få reda på om man hittat sin "själsfrände" Jag tror jag hittat min själsfrände, men jag vill inte säkert säga det, med tanke på allt som kan hända här i livet, den läxan har jag lärt mig, och vem vet, vi har väl alla vår egen bild på vad en själsfrände är ellerhur?
 
Min själsfrände kan prata om allt han känner och tycker,han är ärlig, han kan kompromissa, han är ödmjuk, han har humor och kan bjuda på sig själv, han behandlar sina närmsta helt underbart, han ger mig komplimanger, han är romantisk, han är medveten om hur han ser ut och vem han vill va, han är underbar runt mina vänner och min familj, och han kysser mig så som ingen kysst mig förut...
Min själsfrände kanske inte är min själsfrände vem vet, men han är perfekt i mina ögon...






Barnvakt...

Kom nyss hem från att ha suttit barnvakt åt Hannah och Charlie, Shauns farbrors barn, så söta och goa och vi har haft hur kul som helst, heldag i går med massa hyss, god middag och mysiga sago stunder. Jag sov över och vaknade av galna skrik, antar att dom hämnades på mami och papi deras som lämnat dom med mig själv, dagen innan. Komiskt hur barn ena stunden kan vara riktiga söta änglar, och sen vänder allt upp och ner. Jag älskar barn men är absolut inte redo att skaffa barn inom flera, flera år, tills dess passar det mig perfekt att vara barnvakt. Credit till alla ni mammor o pappor, jag beundrar er, det är verkligen ett heltids jobb.

Jag har varit så tankspridd på senaste, måste vara pga. att jag har för mycket tid att tänka. Jobbigt när man nyss kommit tillbaka hemifrån också, man saknar som allt och alla mer då, men jag vet att det går över. Att jag inte jobbat nåt gör mig ännu mer rastlös, men jag letar efter ett jobb och denna gång vill jag att det ska vara ett jobb som passar mig perfekt, gärna ett proffessionellt företag eller ett mindre företag. En sak vet jag och det är att jag vill stanna inom mode och klädes branschen, för där trivs jag bra !

En sak slog mig häromdagen, hur coolt vore det inte att leva på sitt blogg skrivande, eller i alla fall få lite pengar för det? Men riktigt så intressant är jag kanske inte, kanske inte en talang inom mitt skrivande heller...Men va häftigt det vore !







Hannah och Charlie.


Appropå Bröllop....


Svag för Bröllop....

Dränkte mig själv i bröllops mani på TV i går, först gifte sig Kendrah med sin Hank i "Kendrah's show" mitt favvo program just nu, sen kikade jag på Sex and The City filmen, och tårar föll än en gång.
Det är nåt med mig och bröllop, jag är väldigt svag för bröllop och innerst inne har det alltid vart en dröm att få gifta sig en dag, vi får väl se om den drömmen går i uppfyllelse en dag.

Jag var på min vän Sofias bröllop i somras och det var som ett dröm bröllop, fin ceremoni, vacker kyrka, vackert brudpar, rolig fest, fina tal..precis som det ska va! Jag har alltid föreställt mig ett vackert bröllop framför mig, helst på stranden,i alla fall utomhus, med inte alltför många gäster, min alldeles egna, axelbandslösa, vita, enkla klänning som min mamma sytt upp(mamma är rutinerad på den biten), min pappa som för mig fram till altaret, levande musik på ceremonin och på festen, mina underbara vänner och familj samlade, honeymoon.Allt som hör till en bröllopsdag. Oj, nu bär det i väg med drömmandet här, kanske ska lugna ner mig lite, det är ju inte dags än ! Men jag måste säga att jag blir så otroligt sugen på att gifta mig, men det får vänta några år, det blir nog min tur en dag..tills dess drömmer jag mig bort och fäller några tårar till...  :-)




Läser just nu...






Mycket bra Bok

Nytt Liv..

Hur ofta säger man inte " nu ska jag verkligen  ta tag i mitt liv" eller "I morgon börjar mitt nya liv", men nu är jag seriös, I går började jag mitt nya liv, det är på tiden efter lång semester och massa dålig mat och dryck. Jag saknar tiderna då jag var i bra form, åt bra och mådde bra, träning och bra mat gör ju att jag mår super så det strävar vi efter. Jag är en liten gottegris och jag har alltid gillat mat, men i bra mängder. Sen 2 månader tillbaka la jag av med Pasta eftersom jag inte tränar lika mycket som jag gjorde när jag lira basket, utan pasta, kombinerat med mycket jobb de senaste månaderna gjorde att jag gick ner i vikt men nu är jag lite för mkt + så skärpning ! Promenader, löpning och bra mat står på schemat.

Gårdagen bestod av lång promenad i Cronulla medans Shaun surfade i det kalla vattnet. Cronulla är ett av våra absoluta favorit ställen, folk är så avslappnade och bara glider runt, fina stränder med bra surfing, söta små butiker, cafeer och mysiga restauranger, precis som ett litet okänt turist ställe som inte blivit upptäckt, i går kryllade det av folk dock, med tanke på det fina vinter vädret, nästan 30 grader varmt, det ni ! Folk satt i deras trädgårdar, på balkonger, grillade, drack öl och bara njöt, det är kvalite det:-) Många surfare i sina heltäckta wetsuits, folk som promenerar, springer, skatar, dricker kaffe i solen och massa picknickar här och där, så mysigt !

Måndagen, och vardagen fortsatte i dag med lång promenad och en god frukost. Vaknade kl 4 liksom i går,  jetlagd fortfarande, men vad gör det för jag jobbar inte på några dagar och det ska jag njuta av, letar nya jobb medans och ska även kamma in lite pening genom att sitta barnvakt i veckan. Nu blir det en sväng på golfbanan med mina rosa klubbor !

På Återseende...




Cronulla


Utsikt från ett av våra favvo cafeer...








Visa ord...

Min kusin, profeten Anna sa några visa ord i dag när jag pratade med henne, och hon har så rätt så."Lev ditt liv, de som vill vara med i ditt liv o engagera sig e värda att hålla fast vid... slösa inte energi på människor om inte värderar dej högt!"

Denna sommaren hemma, fick mig att tänka till en hel del på personer i ens liv som jag trodde stod mig väldigt nära men vem vet jag kanske hade fel, eller så lärde jag mig bara en stor läxa om vad livet egentligen handlar om och vilka personer som betyder mest för mig. Att bo lång hemifrån, och känna saknad får mig verkligen att inse vilka som betyder mycket och vilka som anstränger sig och engagerar sig för att vara en del av mitt liv. Det är rätt intressant för personer jag trodde betydde mest gjorde mig besviken och "nya" vänner förvånar och visade så mkt kärlek, det är då man inser vilka som kommer finnas där i vått och torrt, nära eller långt bort...Jag har inte många vänner och min  familj är inte särskilt stor men jag vet vilka som betyder mest och det är allt jag behöver...





underwear...





Kanske lika bra att Victoria Secret ligger långt långt härifrån, vad vore väl en bal på slottet.....suck

Nyfiken...




Jag blir lite nyfiken vilka det är som läser denna blogg egentligen, vet ju om några av mina vänner såklart, men alltid kul att veta vilka som läser min blogg. Jag skriver ju mestadels för min egen skull men även för vänner och familj, så ni kan hålla er uppdaterad om vad jag gör på andra sidan jordklotet. Mitt mål är att börja skriva mer och mer, speciellt nu  när jag fått med mig min  laptop tillbaka hit. I bland blir det skrivtorka, men jag ska försöka hålla mig så uppdaterad som möjligt i mitt spännande liv:-)

Så, skriv gärna en rad så jag vet vilka ni är, och skriver ni blogg själva så lämna gärna er adress..




Sverige uppdatering...

Nu är jag tillbaka i Sydney efter tre helt underbara veckor med massa minnen för livet! Vart så skönt att vara hemma men stressigt, jag visste att tiden skulle flyga i väg men inte så här snabbt. Landade för ca 3 v sen på Arlanda med, ett som sagt helt underbart välkomnande av Fam. Gustavsson och fina Helen, Jennie och Malin iklädda Aussie outfits med jordgubbar och champagne i bakluckan:-)Vilket mottagande!

Blev så fint mottagen i Ösd också av famlj o fina vänner, glatt överraskad. Slängde verkligen in Shaun i allt och alla på samma gång, lika bra det kanske. Pampig och lyckad tre rätters middag med familjen på kvällen, fortsatte med polska drinkar med Erik och Emma, mkt trevligt och en bra start på semestern!
Dagarna rullade på med fika och dejter hit och dit, Yran med Takida och Lady Gaga som var så bra ! Goda, trevliga middagar med vänner och familj, golf, förkylningar,loppis, maginfluensor, helikopter tur,bröllop i Skellefteå, Åre, shopping, Stockholmo,kräftskivor,roadtrips, galna utekvällar,och Kuala Lumpur, mycket man kan hinna med på tre veckor. Har haft det så bra! önskade dock att vi hade haft en vecka till, hade vart helt perfekt. Kommer sakna alla väldigt mycket och det gjorde ont att lämna alla där hemma men livet har bara börjat och jag kommer hem snart igen, känns skönt att va tillbaka i vårt mysiga hem, kul attg se familjen igen och snart är sommarn här  ! Nu är det upp till mina nära och kära att komma på besök och se hur jag har det här down under, först upp: "Little Agnes" som bokat sin resa o kommer den 4 nov, längtar !


Bilder från vårat äventyr:





hos mamma



tre rätters med familjen


mommas samlade


fika på törners


Sightseeing


Svenne med hans tjejer


Turtur duvorna


Middag i Ås


Lilla prinsen


Världens bästa


Takida med underbara människor


Tre satta skott gav mig en playboy bunny!


jag och min maggan


Drink kväll med Papi


Det dansande bröllops paret


Emilie Patrik o Söta Jenna


Sandra med Isidor


Fina Lotta och Lill Karin


Världens finaste Momma




LOPPIS!!

Nu är allt utpackat ur förrådet och jag ar redo för loppis!! Jag har massa kläder, skor, handväskor, väskor, smycken, småprylar, pyntgrejer, stolar, lampor, koks grejer o massa annat skoj jag måste bli av med Jag säljer allt väldigt billigt, så passa på om ni vill fynda! Har tänkt mig två tider:
Ons kväll kl 20 och Torsdag förmiddag kl 11. Adress: Frösövägen .19, mitt emot Statoil och Tages på Frösön. Telefon: 0702373367

Ni är så Välkomna!!

RSS 2.0