Aret som gatt ...

Snart 2010 och vad hande med forra aret, ja det kan man ju fraga sig!? Aret svischade forbi men mycket har hant under denna tiden och jag har nog aldrig haft ett ar i mitt liv som varit fylld med sa mycket uppochner, gladje, sorg, skratt, tarar och minnen for livet! Har kommer en resume av aret som gatt...

Mitt hjarta gick itu, pack, flytt, frustration,ilska, tarar, minnesluckor, farslakt i Norge med fyra underbara tjejer,minnen for livet, pengar, boka resa, skratt, tarar, mer skratt, nya vanner,lakande hjarta, unn unn,November, ny lagenhet, sno, Sydney, varme , sol, strand, Nya zeeland, visum, Shaun, helt hjarta, skratt, lycka, familj, nya vanner, nytt jobb, bathus, karlek, kyssar,Sverige besok, nytt liv, varme, minnen, skratt, hemlangtan, familj, tarar, oro, nya tag, nytt liv,nya utmaningar......

Jag ser fram emot ett nytt ar, 2010 med nya tag och nya utmaningar. Jag alskar borjan pa nat nytt och forandringar. Jag ar val kanske inte den basta pa nyarsloften, det har oftast nat att gora med att ga ner i vikt och bli mer valtranad men jag vagar inte saga det hogt for det kanske inte blir av:-) man jag ska forsoka for jag onska jag va lika valtranad som jag var en gang i tiden. En resa kommer bli av och det ar hem mot Sverige igen, det ser jag fram emot, April eller Maj here I come:-) Har ett mal att jobba mig uppat inom Esprit, jag trivs bra men vill ha fler utmaningar och battre betalt. Listan ar lang men jag ska forsoka pricka av och se till att jag nar mina mal...

I morgon vantar Nyarsfest/Beach Party med vanner, en battur, lite grill och massa lekar och skratt !



GOTT NYTT AR ALLA VANNER OCH FAMILJ ! Tanker pa er och Saknar er Massa!









Love is Blind


MYS


Skulle va MYS nu med en fin middag med massa fina vanner !

Hemresa...

Jag har redan borjat spana pa resor hem till sommarn, det blir en tidig visit forhoppningsvis redan i April eller Maj. Jag letar resor for tillfallet och har hittat en ok resa den 30 mars en manad for ca 10.000 SEK, men fortsatter mitt letande for att hitta nat battre, om ni har nan sida att rekommendera sa snalla sag till jag vill hitta det BASTA priset! Jag vill hitta nat snart ! Helt sjuk vilka priser man kan hitta, Shaun ska resa till Usa innan han moter upp med mig i Sverige och hans resa mellan Sydney-LA-NY-Stockholm-Sydney ar billigare an min resa mellan Sydney och Sholm, hur ar detta mojligt???

Vore helt underbart att fira min fodelsedag hemma i Sverige med min bastis Nina, eftersom vi fyller ar pa samma dag:-)Vore aven skoj att hinna med Var Forum med tjejerna och spendera en var hemma i Sverige. Ah borjar langta lite for mycket nu! Hojta till om ni har en bra sida att rekommendera!








Ett annat liv...

Visst ar det lustigt i bland nar man kikar pa bilder och dagdrommer sig bort, att man en gang i tiden hade ett "annat liv" Jag kikar pa bilder i bland och tanker att det ar sa skumt att jag hade ett liv innan jag kom till Australien. Jag kikar pa bilder pa manniskor i mitt forflutna och det kanns som jag aldrig kant dom, eller att dom nagonsin har vart en del av mitt liv, det ar en skrammande kansla, men samtidigt kanns det ju ocksa som det livet aldrig utspelas sig, som det ar en lang drom/mardrom, eller en film. Jag angrar inget fran mitt forflutna men kan i bland ifragasatta mig sjalv vad som gick fel, och varfor det inte var meningen att jag skulle leva det livet med dom manniskorna? Det ar ratt komiskt hur man kan leva i hop med nan, och nagra manader senare som lever man pa varsitt hall, med nya liv och nya manniskor runtomkring sig, sa himla konstigt. Nu blev jag djup,bara sa som jag kan bli, men tanken av att man en gang i tiden levt ett annat liv skrammer mig.

Tank er in i Elin Nordegren's sits med Tiger Woods, hon levde ett lyckligt liv med Tiger och deras barn, trodde hon, tills en dag da sanningen kom fram, och hela hennes liv blev en stor logn, tank va himla hemskt?Att bli bedragen kan nog vara det varsta som finns, hela ens liv blir till en stor logn och man maste starta om pa nytt.

Jag ar glad att jag har det bra, och att jag ar lycklig, jag antar att i bland sa maste man leva nagra liv innan man kan hitta sitt "riktiga liv"...Kanske inte bara kattrackarn som har 9 liv..

Julen ar over...

Stress stress stress pa jobbet i dag, sa mycket folk och helt otroliga reor overallt i kopcentret. Jag maste saga att jag alskar nar det ar mycket att gora, mkt folk, och massa pengar som rullar in:-) I dag var det kaos, och vi salde som bara den! Det har vart helt underbart att haft tre dagar ledigt, men tiden gar som vanligt alldeles for snabbt. Det har blivit harliga dagar med god mat, dryck och trevlig sallskap, precis som det ska va under julen, har dock haft hemlangtan men det borjar bli battre. Hojdpunkten var att fa prata med alla hemma, speciellt min kara Bastis Ninis, langtar sa efter att fa traffa henne igen ! Nu ar julen over och jag ser fram emot ett nytt ar, 2010! Mycket att se fram emot, och jag langtar efter massa utmaningar.

Har unnat massa fina klader i dagarna ocksa, man maste ju unna i bland. Fina sommarklanningar och toppar. Fick tva fina toppar av mammsen i julklapp fran Monki och Gina Tricot, tva av mina absolut favvo affarer hemma:-)Fick en grymt fin Ripcurl troja av Shaun i julklapp som jag kan mysa runt i, och unnade massa sexiga underklader till mig sjalv, hi hi...Det ar svart att halla i pengarna i bland nar det finns sa mkt fint pa jobbet och i kopcentret.
Det blev inget hastrace i gar pga det daliga vadret, har regnat har tre dagar i rad nu inte alls kul, hoppas pa battre vader till Nyar pa Torsdag, da blir det Beach partaj !








Jag och mina underbara arbetspolare...


Avatar

En film ni maste se, helt underbar! Se den med 3D glasogon, grym!




Merry X mas !

Nu ar jag matt, proppmatt precis som man ska va pa julafton:-) Hade en underbar julaftons kvall i gar, i bathuset med Svenska delikatesser a la mig sjalv, jag ar ratt stolt att jag lagade kottbullar, rodbetssallad, potatis, brunsas, lingonsylt och massa agg halvor med majonas och rakor och sill alldeles sjalv, mums fillibabba! Jag fann aven en nyhet pa systemet, Cosmopolitan klar i en flaska, wehoo skal !I dag firade vi a la Aussie vis med rakor, krabba och massa kalkon och skinka, mkt gott, an en gang kom drinkarna fram, sa det blev mkt mat, dricka och sen en nana nap for mig och Shaun. Jag fick sa manga fina presenter fran familjen hemma i Sverige och har,mycket nojd! Skickar manga julkramar och karlek till alla dar hemma, tanker pa er och saknar er sa otroligt mkt !

I morgon blir det finklanning, harpynt och massa champagne pa hastrace med Shaun c/o, kommer bli mkt skoj !


GOD JUL ALLESAMMANS !





GOD JUL FRAN SYDNEY !

Alicia Keys

Hon har gjort det annu en gang, en grym skiva, underbar rost, fina texter och bara helt enkelt SA BRA!
Jag kopte skivan forra helgen, jag rekommenderar ! "The Element Of Freedom"







Ny frillvar...



 

Min nya frillvar a la Bek an en gang. Inte bara en grym frisor utan en underbar van ocksa!Jag alskar mina nya blonda slingor, sa frascht o skont for sommarn, och sa har jag vart sa duktig sa att spara ut mitt vanliga, trakiga har, nu vill jag bli langharig pa riktig....


4 sleeps to go...

"4 sleeps to go" som dom sager har, eller dan fore dan, fore dan, fore doppardagen som man kanske skulle saga i Sverige. Ingen sno har annu eller jultomte for den delen, och inte lar det komma varken sno eller jultomte.. Jag svalde nastan mitt kaffe i fel strupe haromdagen nar jag kikade pa morgon nyheterna, efter vadret sa guidade dom oss tittare(antagligen alla tittare under 5 ar) vart tomten befann sig i varlden just nu och hur han reser till Australien. Jag skrattade for mig sjalv och tankte att det kanske ar nagra barn som kikar pa nyheterna kl 7 pa morgonen, vem vet!?:-)

Jag har fortfarande inte fatt nagon julkansla men vad gor det, jag mar bra och njuter av god mat, gott sallskap, och en harlig fest sasong i varmen i stallet. Snickar Shaun och Byggar Nate jobbar pa var bar nere i bathuset just nu, kommer bli grymt med en sommar fylld med en KEG fylld med Pure Blond och massa drink tricks a la Tom Cruise's Cocktail:-)Manga festligheter star pa schemat, jag onskade dock att jag hade alla mina nara och kara samlade runt ett stort svenskt julbord.

Tjejerna ar saknade har efter deras visit. Vi avslutade deras sista dag i Sydney med en tur pa baten, och pa kvallen lagade dom Thai mat till oss, sa mysigt sa, och jag fick antligen oppna min fejk sno pa burk som Agnes kopt till mig, haftigt varre sager jag bara!Manga harliga minnen fran deras visit har, TACK for 2 helt underbara veckor tjejer, ni anar inte hur underbart det ar for mig att fa prata svenska, snacka om allt o alla dar hemma, och bara fa dryga sig lite, bara sadar som vi Svenskar kan.


Jag blev sa himla sugen pa en Raggarballe med Svangdorr nu..Julgrot med skinkstut skulle ocksa funka !




Agnes med sin tumme upp, en klassiker!


Shaun pa en skida




Cillan testar pa Wakeboard



Har lagas det Thai Mat for fulla rullar


Spicy thai brande skont pa tungan..


Snoooooo





Lite hemlangtan...

Maste erkanna att jag har lite hemlangtan, kanske ar det for julen narmar sig och jag ar langt bort fran nara och kara eller kanske det ar en period jag gar igenom bara, vem vet, men jag har langtan hem som bara den de senaste dagarna. Det var jobbigt att saga hej da till tjejerna i gar nar dom begav sig hemat. Vi har haft det helt underbart, och det har vart sa mysigt med besok fran Sverige land. Mer sant tack:-)

Mycket pa jobbet nu nar det narmar sig jul, folk ar galna och shoppar som bara den. Sjalv blir det en billig och bra jul i ar, jag och Shaun sparar pengarna och lagger dom pa resan hem i sommar i stallet. Har ledigt tre dagar nasta vecka, sa det blir super lyx, langtar sa. Julafton a la Svenne stil med sill och paran, Juldag med familjen och Annandag(Boxing Day) med hastrace, champagne och fin klanning.

Fick mitt Bridging visum i gar vilket ar ett visum emellan mina tva visum, tills jag far reda pa beskedet om mitt Partner Visum, hall tummarna, borde ta mellan 5-6 manader innan jag far mitt besked=dodsdom!
I dag kan jag knappt ga for jag ar sa otranad och akte wakeboard i Tisdags, jag har ont i kroppen som en gammal tant, men kul var det, ska bli skoj att sommarn ar har nu sa det blir mer sant.



Kolla in detta, Mammsen ar kandis:-)


http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/ostersund?videoId=1.1395257


Veckan som gatt...

Ledig Fredag Lordag sa underbart! Snart bar det av till IKEA med Kerry och tjejerna ska bli sa kul, langtar till all fin inredning och kottbullar !!Harligt att ha tjejerna tillbaka , vi har redan hunnit med mysiga middagar pa ballen. I helgen blir det en liten fard ut till Penrith, vaserut ca en timma for att halsa pa Bek, det blir tjej helg med harfix goa middagar och vin.

I gar hade jag mote med var Regional Manager och jag fick verkligen allt sagt om var Manager, vad jag tyckte och tankte, sen om dom kommer gora nat at det ar en annan sak, skont att alla fall fatt det sagt. Jag sa att jag ar intresserad av den positionen och om jag fortsatter prestera bra om nagra manader sa vill jag jobba mig uppat, for det ar ingen skillnad pa vad jag gor nu eller vad Managern gor, hon har dock battre betalt och jag ar tamifan mycket battre an henne pa att driva stallet !Jag fick bra berom av min chef att jag gjort jattebra i fran mig de senaste 3 manaderna. Det fick jag bevisat i gar ocksa nar jag fick $170 for att handla for i affaren, wehooo:-)

Oroar mig lite over visumet, vem vet kan ju handa att jag inte far det och maste aka hem. Jag och Shaun har pratat om att vi flyttar hem till Sverige i nagra manader om det inte loser sig, inte mkt annat vi kan gora. Det tar nagra manader innan jag far reda pa vad som hander, tills dess kommer jag va sa nervis och orolig, det tar kal pa mig detta! Vi lamnade in ansokan och betalade avgiften i Onsdags nu ar det bara att vanta pa dodsdomen !

Trevlig vecka med mycket gratis drinkar och mat. Trevlig vecka med mina kollegor i Cronulla for hang och drinkar i Mandags och Julfest/maskerad bal i Tisdags(aterkommer med galna bilder) Som sagt GRATIS ar gott i bra mangder:-)

Visste ni att det ar jul snart forresten? Jag hade ingen aning for det ar 27 grader varmt ute och ingen sno?!?!


Trevlig helg, nu bar det av till mitt andra hem, Ikea!





Gratis ar Gott !

Lediga Sondagar ar bra dom, data stund och massa kaffe:-)

Solen skiner ute och syrsorna ar sa hogljudda i dag, i bland later det som en djungel utanfor vart hus, syrsor, grodor, faglar och lite av varje. I dag fick jag ducka for ett gigantiskt spindelnat, det var inte trevligt eftersom jag ar livradd for KRYP, huvva ! I dag ar det Sondag=stad dag, fatt en gigantiskt garderob i vart sovrum vilket jag ar mkt glad over, sa jag kan sortera och hanga mina klader nu i stallet for att mosa ner dom i en byra. Jag har kopt en sot liten skylt dar det star"Boathouse" som jag tankte hanga pa ytterdorren, och med lite klorin, lite lukta gott spray, och dammsugning sa kommer huset vara skinande rent.

I veckan vantar mkt gratis, och gratis ar ju extra gott ! Middag med mina kollegor pa Mandag kvall i Cronulla, gratis mat, gratis drinkar. Jul fest Tisdag pa Pitt Street med gratis mat och gratis drinkar och maskerad bal, GRATIS ar gott sager jag bara. Pa Tisdag kommer tjejerna tillbaka, langtar sa!




Jag skickar pe denna lat annu en gang for att det ar SA BRA !


Fina Fredag..

Fredag redan och veckan sprang forbi igen. Pa Tisdag kommer tjejerna tillbaka fran deras lilla resa langs kusten, ska bli mysigt att dom kommer tillbaka och spenderar sista veckan har innan dom aker tillbaks till Sverige. Vi planerar en Ikea tripp sa vi kan inhandla lite jul gosaker och fira lilla julafton och lucia.

Stressig vecka pa jobbet, jag har haft huvudvark pga av varan inkompetenta chef, vet inte vart jag ska ta vagen , sa frustrerande. Hon ar ung, valdigt ung och sa oerfaren, hon ber om ursakt for allt hon gor, hon ifragarsatter allt och sager alltid "do you get me", stor jag mig pa henne? JA ! Hur gar jag tillvaga med denna situation? Jag funderar pa ett mote nasta vecka med var Area Manager och jag kommer definitivt saga vad jag tycker !

I dag var jag hos polisen och tog mina finger avtryck och skicka sen i vag dom till FBI, kande mig valdigt kriminell maste jag saga. Jag har bly kvar pa fingrarna och kanner mig smutsig. Hade en harlig pratstund med polis tanten som tyckte det var sa romantiskt att jag hamnat i Australien och traffat kille, som en film sa hon haha!

Jag acklas av Tiger Woods otrohet forresten och kollar nyheterna och internet titt som tatt... Shaun som avgudar Tiger Woods hoppas att han bryter ryggen och aldrig kan spela golf igen, jag haller med !


Trevlig Helg....




Ungefar sa har sag mina finger avtryck ut, tjockfingrar har man ocksa !


12 rosor...

I dag fick jag 12 roda, langa, vackra rosor levererade till mig pa jobbet i en fin ask. Min man ar en romantiker han, sa sot ! Jag blev sa glad sa jag grat... Vi firar ett ar i dag, en ros for varje manad....






Glad Forsta Advent!

Vart tog tiden vagen ? Glad Forsta Advent. Ok, jag erkanner att jag langtar hem lite till snon, vintern, julen och min familj och mina vanner. Jag har som inte riktigt fatt julkanslor har i 35 gradig varme pa stranden, fast kopcentret jag jobbar i ar fyllda med massa folk som julhandlar och massa pynt och jultomtar hit och dit, jag forstar fortfarande inte att julen ar har. Jag hoppas det kommer med tiden for jag vill inte kanna sa har runt jul.

Pa Julafton ska jag inviga den svenska julen i Shauns familj, ska bli jatte mysigt, jag ska i vag pa Ikea och handla massa sill, lax, hardbrod och massa gott, jag kommer nog vara alldeles upp i hejsan !
Pa Juldagen, da alla Aussies firar jul blir det middag, drinkar och harligheter med familjen och kanske lite partaj helt enkelt eftersom jag ar ledig dagen efter:-) Den 26e blir det Boxing Day Races, som forra aret, da vi klar upp oss och gar pa hastrace med massa vanner och bettar pa hastar och dricker skumpa. Efter det "Beach Party" pa nyar. Mycket skoj att se fram emot !





What goes around....

What Goes Around Comes Around ar sa sant sa haller ni inte med?

Verkligen upp till bevis haromdagen. En av mina vanner har alltid haft otur och dalig tajming i forhallanden. Har det inte varit otrohet sa har det varit kanslor som svalnat, eller helt enkelt han som varit for kanslosam. Tro det eller ej, en kille som ar for kanslosam, trodde inte det existerade men det gjorde det! Han borjade dejta en tjej for ca 4 manader sen, hon bor i Usa och ska komma och halsa pa om nagra veckor, han kan inte sluta prata om henne och dom och hur underbar hon ar osv. Jag har sett han med tjejer i forhallande forut men denna gang verkar det vara nat extra.

Han ar en valdigt speciell karaktar, valdigt bortskamd, mammig, och i brist pa uppmarksamhet, men aven en go kille som bara vill val och en toppen van. Harom kvallen gjorde han ett jatte snesteg och var otrogen mot sin flickvan i Usa, han bestamde sig for att inte beratta for henne over telefon eller overhuvudtaget, vilket jag hade en hel del att saga till om, kandes ju helt plotsligt som en deja vu upplevelse for mig ! I alla fall sa berattade han inte for henne, och hon skulle fortfarande komma hit, tills for tre dagar sen, da hon mailar han och berattar att hon inte har samma kanslor for han och att hon inte tanker komma hit pa besok. Han ar helt forstord, och sarad men vem vet han kanske lar sig en laxa en dag, for jag fick inte kanslan att han madde daligt efter hans snesteg eftersom hon inte skulle fa veta vad han gjort anda. Som sagt, what goes around comes around...

Han gor mig valdigt irriterad for han tycker sa synd om sig sjalv och deppar i hop och klagar, man maste tanka efter nar man gjort ett misstag, bita i hop och ga vidare, det var ju trots allt han som begick det stora misstaget inte hon.
Manga vanner sa till han att inte beratta nat for henne via telefon, och det far mig att tanka efter, borde vi inte behandla vara kara sa som vi vill bli behandlade sjalv? jag skulle vilja veta sanningen och det tror jag dom flesta skulle vilja..

Sa det Sa....

Stor suck!

Nyss hemkommen fran var visa intervju och ar helt slut mentalt !

I morse gick vi dit med sjalvfortroende och min val organiserade folder med alla bevis vi behovde. Vi vantade ca 15 minuter pa att fa komma in och traffa var radgivare, medans vi vantade satt ett par och hade sin intervju och vi horde konversationen, hon var Australiensk, och han var asiat, den enda som pladdrade var hon, han kunde inte ett ord engelska och hon satt och snacka om han och dom och pratade om han som om han var en liten pojke, och helt plotsligt hor vi: " Ja, haha hans mamma sa till mig att apan at blomkal" ??? Det forsta jag tankte, efter jag och Shaun forsokte halla oss for skratt, var att det har kommer ju ga latt som en platt! Jag fick varldens sjalvfortroende kick efter det dar.

Nar vi blev inkallade fick vi en mindre trevlig dam, som var rak pa sak, och vagrade kolla oss i ogonen nar hon pratade med oss, och det HATAR jag ! Jag tankte, att det ar gar inte vagen, hon var ratt hard men saklart rattvis. Hon kollade igenom alla papper och bevis och vi behover gora andringar pa vissa delar, vilket ar helt ok. Tydligen gjorde jag min doktor undersokning helt i onodan forra veckan for jag far inte gora det hos en privat doktorn utan maste gora det pa ett speciellt stalle i Sydney, som tur var hade dom tid for mig direkt efter intervjuen, sa jag vantade dar med ca 60 andra asiater och indier och gjorde om hela proceduren, sa nu har jag endast lagt ut ca 3500 SEK pa doktor undersokningar och jag ar tomd pa blod ! Kande mig som en ALIEN i dag med alla andra utlanningar i vantan pa prover och blanketter!

En annan sak som kommer ta tid ar att jag maste skicka mina fingeravtryck till FBI i Usa, eftersom jag bott dar sa maste dom se till att jag inte ar med i deras kriminella register, fast jag redan fatt ett perfekt bevis fran Washington States polis. Roliga grejer det har! Det kommer ta tid och kosta pengar men tills jag fatt besked om visumet sa far jag vara kvar och jobba som vanligt. Jag ar nu pa ett sk. "bridging visa" mitt emellan tva visum.

Trots en lang stressig dag fylld med nagra tarar, sa ser allt bra ut, jag maste tanka positiv och jag har varldens basta pojkvan och familj som stottar mig igenom detta.

Tjohej !


RSS 2.0