3 skona dagar....

3 lediga dagar sprang saklart forbi och kandes som en lang dag. Aven fast det ar skont och avslappnande att vara ledig sa kan man ju faktiskt inte vara ledig for lange, jobbet kallar och det har jag inget emot alls. Har spenderat mina lediga dagar pa stranden i Cronulla, vadret har vart bra och jag har simmat i det skona vattnet, sa himla skont. Hann aven med en sport dag med golf och biljard, harligt att ova pa talamodet med golfen an en gang, mitt humor haller inte lange om det inte gar bra. I gar kvall blev det ett pub besok i Oatley med Shaun och hans vanner, mkt trevligt. Jag har gatt och blivit allergisk mot alkohol tror jag visst, jag blir sa trott och dalig av att dricka, kanske for att jag inte dricker ofta langre vad vet jag, men blir som bakis av ingenting, kanske har med aldern att gora ??

I dag hann jag med annu en unn dag, for det ar jag vard...manikyr, pedikyr och massage sa underbart skont! Man maste bara unna titt som tatt det ar sa viktigt kom i hag det...Asiaterna som jobbar pa skonhetssalongen ar for roliga dom, dom verkar alla helt besatta av skvaller tidningar, jag kopte med mig en skvaller blaska i dag for att lasa medans dom gjorde min pedikyr och dom tjuvlaser som medans haha san himla rolig syn! Jag kollade runt i salongen och tro det eller ej men dar satt alla och tjuvlaste deras kunders tidningar..? Dom e ju for roliga asiaterna, det bor MASSA asiater har i Australien och inte manga av dom kan engelska, for mig ar det helt ofattbart hur man kan flytta till ett land utan att lara sig spraket, och det ar hemskt att saga men manga av dom ar valdigt otrevliga, vi har massa kunder som ar asiater och dom ar sa otrevliga, nu sager jag inte att alla ar det men manga, trist tycker jag for man domer verkligen ut dom pga det.
I Torsdags ramla jag ner i I phone trasket tro det eller ej, mycket nojd med min telefon maste jag saga..
I morrn hejar vi pa Federer i Melbourne, heja heja !


Natt natt...












Tre ljuva dagar....

Nu har jag 3 underbara lediga dagar framfor mig ska bli sa skont. Dricker mitt morgon kaffe och har precis avslutat annu en skype dejt, denna gang med little Agnes. Skype ar underbart, nu forsoker jag bara se till att fler skaffar skype sa jag kan halla kontakten med mina nara och kara. Sitter nu pa min skitdator som jag vackt till liv efter nagra manaders ide, trots svenska tangentsbordet sa sitter jag har och skriver utan åäö, orkar som inte anstranga mig och lagga till dessa skumma bokstaver.

Jag har aldrig vart en Tv serie manniska som min kara van Anna Westin, men pa senaste har jag fastnat pa nagra serier fast jag egentligen aldrig kollar pa TV hur ar det mojligt? The Hills horde jag ju talas om men trodde aldrig jag skulle fastna i det trasket men det gjorde jag. Forstar som inte vad jag fastnar for, deras glidar liv med massa fester och drama hit och dit, kollar man pa det for ens egen vardag ar for trakig eller? Keeping up with the Kardashians ar jag helt besatt av, den nya sasongen startade forra veckan, alskar denna familj! American Idol har jag kikat pa till och fran genom aren, dock inte lika besatt som mina kara Sofia och Jon, men i ar ar jag bankad framfor Tvn speciellt med Ellen Degeneres i juryn.

Australian Open har nu och jag sager bara en sak ROGER FEDERER, vilken idrottsman, vilken kung. Det ar vad jag kallar en genuin, odmjuk men cool idrottsman. En forebild helt enkelt.


Man kan hitta mkt fint pa gamm datorn...

Happy Australia Day

Australiens nationaldag i dag, min andra nationaldag i detta underbara land. Australien blev sjalvstandigt 1901 fran de brittiska kolonierna , det var allt jag visste och kanske allt jag behover veta ocksa. Detta underbara land firar vanligtvis med picknickar, BBQ's, fester och massa fyrverkerier, mkt trevligt....varmt och skont har det vart i dag ocksa! Jag firade min Australia Day pa jobbet med bra pening eftersom det ar en rod dag, wehoo! Lyx vecka denna vecka, ledig Tors Fre Lor, det ser jag verkligen fram emot efter langa dagar pa jobbet.








Bästisar...







Snart ses vi igen, jag och min bästis. 1 1/2 år lite försent. Så som jag längtat. Det finns ingen som Ninis, och jag längtar efter att få krama om min lilla bästis. En vän som finns där i vått och torrt, en vän som jag delat allt med, världens goaste, gladaste, och finaste människa, det är Nina det...
Snart ses vi min andra hälft...

Undisclosed Desires


Haiti katastrofen...

I dag donerade vi $1 USD vid varje kop till Haiti katastrofen pa jobbet, det gjorde mig glad:-) Mar illa vid tanken av alla familjer som splittrats, alla sma barn som omkommit och allt som ar forstort i detta underbara land. Mina tankar gar till alla som drabbats. Livet ar sa orattvist, varfor drabbas oftast alla fattiga lander av dessa katastrofer?
Det ar underbart att se alla som donerar pengar till Haiti katastrofen, det ar inte nog for att ersatta liv men atminstonde bygga upp ett nytt liv for alla overlevande...





Helg..

Lordag och 40 grader varmt, pust ! Lang vecka pa jobbet och jag ser fram emot en ledig Sondag, med picknick pa stranden med min man. Har forberett en picknick korg med massa godsaker och i morrn drar vi till Cronulla for picknick, sa underbart!

Maste saga att teet funkar super, jag mar mycket battre och det kanns som jag gatt ner i vikt. En skon kansla for jag ar inte ute efter mirakel och jag behover inte ga ner massa i vikt, utan endast nagra kilon lattare med mer energi och bara en battre sjalvkansla. Jag kanner mattnad snabbt och behover inte alls lika stora portioner och jag kanner inte samma sug for godsaker som jag gjorde innan.

Inte langt kvar nu till April och var resa, jag langtar sa! Jag langtar till en manad hemma med vanner och familj och massa skoj. Ska bli harligt att se Shaun's reaktion pa sno, han har ju aldrig sett sno forut:-)Vi har planerat nagra fjall besok med snowboarding och skoterakning. Jag vill sa garna ta med han till Are och visa han fjall livet med skidakning, after ski, bastu och massa annat skoj som hor till.

Muse var har och spelade i gar pa Big Day Out, en stor, arlig musikfestival har i Aus, hade vart underbart att se dom live. forhoppningsvis nasta gang. Hoppas fortfarande pa att fa se Muse, Foo Fighters och Kings Of Leon live.
40 gradig varme har nu vant till storm, sa nu blir det Lordags mys med middag och slapp.

Puss och Kram !

Mycket nu...

Antligen en ledig dag, sa behovligt efter tva langa dagar pa jobbet fran 7 till 7, det finns alltid nat att gora pa jobbet vilket ar bra. Lite kunder denna vecka men en extreme makeover av affaren, fonstrena, mannekangerna, nya klader, och ny VM runt hela butiken, tro mig det ar svettigt och maste va gjort pa en dag pa tre personer.

I gar var en san dag nar allt hander samtidigt, mycket att gora, sma klistermarken pa fonstrena pa jobbet som skulle skrapas bort, tva intervjuer, drama med tva tjejer pa jobbet som inte far jobba nat mer forran dom gatt pa ett mote pa huvudkontoret, nat har hant med vet inte vad hmm.. valdigt besviken for det ar tva bra kollegor. Vi maste skara ner pa folk pa jobbet i februari manad vilket ar jobbigt eftersom det behovs alltid folk sa klart eftersom det alltid ar mkt att gora, svart det dar men samtidigt maste ju foretaget ga runt. Nog snackat om jobbet.

I gar skulle jag fixa min skatte deklaration med Stig Helmers(Shauns kompis) hjalp. Jag fick ett brev for nagra veckor sen fran Cotton On, och enligt deras uppgifter skulle jag fa tillbaka ca. 13000SEk pa skatten vilket lat helt perfekt, precis de pengarna jag behovde for att betala for mitt visum. Men tydligen sa ar det inte som hemma i harliga Sverige att det ar summan som star i deklarationen som man far tillbaka, na icke sa nicke ! Efter massa omrakningar osv sa visade det sig i stallet att jag ar skyldig 1200, vad ar detta?! Inte lika bra system som Sverige har heller! blev sa otroligt besviken for det var pengar jag hade raknat med sa i gar var jag deppig och helt slut efter jobbet och grat en skvatt for jag tyckte synd om mig sjalv...

Jag funderar pa om jag ska fastna i Iphone trasket jag med, kan fa en bra telefon deal med en Iphone just nu, ska ta och fundera om jag kan hantera en Iphone?Maste ju va en bra telefon eftersom alla har den. Teet funkar super, jag har gatt ner i vikt, vet inte hur mycket men det kanns mycket battre. Jag ar ingen vag person, staller mig aldrig pa en vag men kanner om jag gatt ner i vikt med mina klader eller pa ren sjalvkansla och det kanns super just nu. Har atit bra samtidigt som jag har druckit teet, nu fattas bara lite mer traning, ska forsoka klamma in det mellan allt stress. Kopte en webcam nu, sa nu ska de skypas, sa ni som inte har skype, snalla skaffa det sa kor vi:-)

Det var min langa uppdatering for i dag. Godnatt Sverige.












Pants on the Ground...

I dag var ingen vanlig Sondag pa jobbet, utan en Sondag fylld med massa langa, smala, vackra tjejer springandes runt i kopcentret. Det var uttagning for Australian Top Model. Jag var och kikade lite pa alla dessa tjejer som stod och koade for att fa visa sig for juryn. Manga vackra tjejer och manga mindre vackra, liksom Idol runtom varlden sa har dom kanske inte sa bra sjalvinstinkt att dom kanske inte har utseendet for en tavling som Top Model. Det later hemskt men man tycker ju man borde inse om man platsar eller inte, kul att dom forsoker men man undrar ocksa hur dom tanker. Jag har kikat pa American Idol uttagningarna pa senaste och det ar sa pinsamt men samtidigt sa himla roligt att kolla pa alla galningar. Maste bara lagga in en video pa min favorit, sa sot gubbe!jag sager bara PANTS ON THE GROUND !



Detta bloggande...

Vad gor en blogg intressant egentligen? Jag har fatt ett annat perspektiv pa bloggar sen jag flyttade langt hemifran, det perfekta sattet att halla reda pa sina vanner, en daglig uppdatering egentligen? Men vad ar det som gor frammande folk sa intressant? Deras vardag ar val inte sa mycket mer annorlunda men anda kan det vara nat som far en att fastna i blog trasket, inte bara skrivandes utan lasandes. Jag haller mig mestadels till ca. 4 bloggar men brukar kika in pa andra lankar nar jag ar uttrakad, och i bland kommer jag pa mig sjalv att jag suttit och last och kollat bilder pa nan annans blogg som jag inte ens vet vem det ar.

Jag skriver inte for att havda mig eller for att papeka nat speciellt, jag skriver helt enkelt vad jag tycker och tanker, och hur allt ar har borta pa andra sidan jordkloten for dom som ar intreserade och vill ha koll pa mig.
Jag hoppas att jag gladjer nagra med lite intressant lasning:-)


Mmmm for Margaritaaaa


En dag pa stranden...

Kom precis tillbaka fran en underbar dag pa stranden och mitt forsta dopp i havet 2010:-) underbart! Nerslagen av stora vagor, kallsupar och sand i bikinin men harligt anda. Jag och Shauns syster, Erin avnjot en harlig dag i Cronulla med lunch, bad och glass:-)

Onskade alla dar hemma kunde uppleva Sydney och Australien det ar sa underbart ! Hoppas pa annu mer besok 2010.. I dag introducerade jag facebook och skype for papi over telefonen, ska fixa dator och skype till han nar jag kommer hem i April, sa vi kan prata ofta och se varnn pa webcamen, kommer bli intressant och bjuda in papi in i cyberspace haha.





Lediga dagar...

Kom precis tillbaka efter en lang prommis i eftermiddags solen, sa skont, narmare 25 grader varmt och klockan ar halv atta pa kvallen. Insag en sak nar jag promenerade, jag maste ha lamnat kvar min kondition pa basketplanen efter min sista match i December 2007, det ar skrammande ellerhur?Jag ar glad med mina Momma promenixer och mina lopturer tit som tatt, men saknar sa klart tiderna nar man var sa tranad, men jag ar ratt nojd som det ar, jobbet ar rena rama tranings passen, kor lite styrka hemma hos oss titt som tatt och tar mina lang promenader, det far duga for tant. Teet gar bara bra, dricker det pa mornarna efter frukosten, det gor en sa torstig och kissnodig, kanns skont dock rensar ut allt skit i kroppen och jag kanner mig redan"lattare" och gott smakar det:-)

I dag pa min lediga dag blev det lunch med Meta, min svenska kompis i Cronulla, sa mysigt o fa prata av sig och fa snacka lite svenska:-) I morgon blir det mys middag och film med Kate och Bek fran jobbet, ska bli harligt men en riktig tjej kvall, grabbarna ska ut. Skont med tva dagar ledigt, jag ska njuuuta nu !

Drommer mig bort till Sverige, en solig var med vanner och familj....






Magiska teet...



Har ar det magiska teet/kaffet som ska fa mig att forlora nagra kilon, forhoppningsvis.
Tva tjejer pa jobbet har testat det och det funkade for dom. Tydligen sa ar de bra for metabolism och forbranning, och man kanner inte det dar suget man brukar gora efter man atit. Jag ska dricka teet varje morgon efter frukost i ca 2 veckor och tydligen ger teet bra med energi ocksa. Vart ett forsok, jag vill bli av med ca 5 kilo, sa med bra diet, teet och langa  proromenader borde jag lyckas. Hall tummarna!

Lukt av kattpiss..

Maste bara beratta..en ny tjej borjade forra veckan, och det hela borjade i Mandags, och som alltid pa Mandagar borjar vi kl 7 och gor i ordning affaren, Visual merchandise och mycket annat. Vanligtvis satts inte AC'n i gang forran oppning kl 9, sa allt var varmt och svettigt som vanligt. Jag borjade kanna en lukt,stickande i nasan, en lukt som jag aldrig kant forut, huvva huvva. Kate min arbetskramrat fragade mig om jag ocksa kande av lukten. Vi forstod ganska snabbt att det var nya tjejen som luktade Urban ! Tankte inte mer pa det, hon kanske hade en dalig dag helt enkelt, men nej da det hade hon inte, det hela fortsatte och blev bara varre och varre hela veckan. I fredags jobbade jag med henne och tranade upp henne med kassan osv, hennes andedrakt var sa fruktansvard illa liksom hennes kropps lukt, gar inte att beskriva !

Jag bestamde mig efter manga om och men och klagomal fran kollegor att jag var bara tvungen att ta mig ett snack med henne, men hur konfronterar man nan om deras lukt?! Jag bestamde mig for ett "team mote" och ljog i hop att vi hade ett kund klagomal och att vi maste tanka pa var andedrakt och kroppslukt  och alltid ha deodorant pa oss osv.  Hon papekade att det kanske var hennes rokning men att hon alltid tvattar handerna efterat, detta var inte en roklukt pepekade jag tillbaka! Jag maste saga att jag var stolt over mig sjalv att jag sa nat, om inte hade jag gatt under. Lukten paminner mig om gammal kattpiss. Sa fruktansvart ! Inte har de blivit battre, aterstar att se, annars maste vi ha ett snack med bara henne.


Video Phone....


Veckan som gatt..

Veckan som gatt har vart fartfylld och harlig. Varmt vader, 30-35 grader i helgen, harligt harligt. Jag ar ingen pressare direkt och har val aldrig vart, sa jag ligger inte ute i solen o pressar, speciellt inte med solen i Australien som ar sa farlig, sa tur var val det for jag var inne o jobba hela helgen. Hade ledigt i Sondags, da blev det lunch i Cronulla med Rebekah, min fd. arbetskollega som jag kommer sa bra overens med. Jag har mina tva underbara Bek's har det racker langt tro mig. Vi kaka go lunch, drack en svalkande jordgubbs Daquiri och njot av solskenet. Partyt fortsatte hemma hos Tania, en av mina kollegor, vi grillade,drack champagna och snacka skit hela eftermiddagen, sa mysigt sa!

Jag trivs otroligt bra med mina kollegor, det ar jag sa glad for. Tania ar en tuffing i sina basta 50+ ar med 7 barn, tva hundar, tre jobb och en ex man:-) Hon har en san underbar karaktar, gar inte forklara om man inte kanner henne, men jag onskade alla hade en Tania i deras liv, hon ar sa fylld med gladje och inspiration. Jag kommer i hag forsta gangen Shaun traffade henne, han sa till mig efterat " Se till att du ar runtomkring Tania sa mkt du kan, hon ar en san dar manniska som man vill ha runtomkring sig och nan som man lar sig sa mkt av" och tro mig den har bruttan har vart med om mycket i sitt liv och hennes historier blir aldrig trakiga.

Forra veckan bokade jag Shaun och Nathan var resa till Sverige, antligen! 7e April bar det av, jag ar sa exalterad, nu borjar nedrakningen an en gang. Jag ser fram emot Shaun's forsta reaktion pa sno, lite snowboard akning och fjallturer. Langtar efter att fa fira min fodelsedag med min basta van Ninis ocksa!

Jaha sa var det dags for dessa hajar igen da, nar man trodde man va saker sa trodde jag fel. Nyheterna fora veckan, Haj fangades under fisketur, tva man var ute o fiska och fick nat storre pa kroken, och det var en haj, inte en vanlig haj utan en annan ras men fortfarande en haj, haj som haj sager jag, 3 m lang, 300 kg!!! Fiskarna ville se om dom kunde fanga hajen, vilka paror, hajen styrde runt med dom pa floden i 2 timmar till slut fick dom tag pa hajen, inte nog med detta sa utspelade sig denna massaker pa floden dar vi aker vattenskidor, alldeles runt hornet fran dar vi bor, sa underbart ellerhur? Jag langtar tills nasta gang vi aker ut med baten, INTE!!!


Annars rullar allt pa, jobbar mycket, och ser fram emot en fortsatt harlig sommar och en underbar var i Sverige med vanner och familj....




Ingen vanlig Mandag...

I dag har jag vart ledigt, sa skont! Borjar bli bortskamd med ledighet jag, men imorrn borjar allvaret tillbaka till langa dagar och mycket att gora, men det gor inget det! I dag har jag spenderat min lediga dag till att stada och tvatta vilket jag inte har nat emot, skont att fa det ur vagen. Jag hann med en mysig lang promenad pa morgon kvisten ocksa:-) Jag ringde immigrationsverket i morse bara for att ta reda pa om jag far lamna landet medans min Visa process pagar, vilket jag inte trodde jag kunde eftersom jag sa garna vill komma hem i April, men det kunde jag och tro det eller ej men, JAG KOMMER HEM I APRIL !! Antligen far jag fira min fodelsedag med min bastis Nina, och visa Shaun den svenska varen, det blir definitivt en fjalltripp med skidor och snowboard det kan jag lova:-) Jag ar otroligt laddad!

Pa eftermiddagen i dag akte jag in till stan for att mota upp med Anna Werner en kompis fran Osd, vi kakade en god lunch pa The Argyle i The Rocks och strosade runt langs Circular Quay, annat det en och springa pa varann pa Gagatan:-) Sa underbart skoj att fatt sa mycket besok som jag fatt har under ett ar, gor ju vardagen sa mycket mer skoj.

Pa Aterseende...



En unn dag..

I dag bestamde jag mig for en riktig unn dag. Tog en lang sovmorgon, slangde pa mig min nya fina langa maxi klanning och begav mig i vag till shopping centret for manikyr, pedikyr och massage, lunchade med Bek och shoppade loss(bara litegrann) I bland behover man unn dagar det far ju en pa sa mycket battre humor! Kvallen avslutades med Thai mat och vuxen lekar:-) en mycket lyckad Lordag!

Kollar redan upp resor till Sverige och har hittat en billig resa 31 mars redan en manad, men kom precis pa att jag kan nog inte lamna landet sa lange min Visa process pagar, mycket daliga nyheter for jag var redo att boka resan pa Mandag. Nu ar fragan, chansar jag och bokar resan och hoppas att mitt visum ar redo inom tre manader, eller vantar jag? Maste ringa till migrationsverket pa Mandag och fraga vad jag ska ta mig till, usch och huvva var sa laddad att fa komma hem om 3 manader...








Beach Partaj !

Nyars kvallen var lyckad. Startade med lunch och drinkar runt 12, solen smog fram runt fyra, killarna tog ut baten pa en liten runda medans jag och Bek fixade kaket. Fler och fler folk ramlade in och det blev en lyckad beach fest. Killarna sprang runt med hawaii skjortor och tjejerna hade frangipanis i haret:-)Fyrverkerier som speglade sig i alla farger pa vattnet, goda drinkar, god mat, och massa trevligt sallskap sammanfattar kvallen.



Simon och Kate

 


Jag och Lil Bek



Stig Helmer tar sig ett dopp



Bek och Sally

 

 






RSS 2.0