Livet ar sa orattvist och det gor sa ont...

Jag blir sa arg pa denna javla sjukdom som kallas Cancer, ett san ratt, kallt hemskt ord och en san hemsk sjukdom som finns overallt. Det kanns som vi alla kanner nan som har haft denna sjukdom, nan som har denna sjukdom eller nan som inte finns langre pga denna sjukdom. Jag blir sa ledsen, arg, fortvivlad och panikslagen. Shauns mormor ar gammal och varit klen lange nu, pga alder och att hon knappt ater, hon ar sa liten och svag och orkar ingenting, plus att hon ar dement. I forrgar fick vi veta att hon ocksa har cancer. Jag ar sa ledsen och jag forstar inte att livet kan vara sa orattvist?!Hon ar redan gammal och svag, varfor maste hon drabbas av denna sjukdom nu? Hon ar for svag for operation sa denna hemska, forjavliga sjukdom kommer ta hennes liv, langsamt eller snabbt vem vet... Det gor sa ont i mig att se mina kara lida runtomkring. Jag saknar min mormor och morfar och alla mina underbar slaktingar dar hemma, och vet inte vad jag skulle gora om nat hande dom, jag vill inte ens tanka tanken for da borjar jag grina. Jag ar sa kanslig for allt i denna varld, jag tanker alldeles for ofta pa min familj och om nat skulle handa dom, jag tanker pa doden och alla hemska sjukdomar, och jag blir ledsen och analyserar allt, och blir panikslagen nar jag tanker pa hur kort livet ar. I stallet for att vara sa kanslig och bli sa ledsen, sa maste jag borja tanka pa att leva livet i stallet, men i bland gar det inte, i bland maste jag fa tanka och analysera och vara ledsen....

Tavlingsinriktad=farlig sjukdom

Annu en skon ledig helg ar har, och har sitter jag och dricker kaffe, samtidigt som jag tvattar, diskar, surfar pa natet och lyssnar pa musik. Det kanns verkligen som varen ar har fast det ar mulet ute i dag sa har det vart helt underbart hela veckan, mellan 25-30 grader sa skont sa. Visst ar det helt otroligt hur ens humor kan vanda nar vadret ar bra och det ar ljust ute oa kvallarna, man far san energi och ett rus genom hela kroppen.

Veckan har varit jatte larorik, var pa Ikeas call center denna vecka i Rosebury. Helt otroligt hur manga olika fragor folk ringer in med varje dag, vissa normala, vissa langt i fran normala! Till veckan kommer jag fa vara i ny affaren lite vilket kanns jatteskoj, jag kanner mig saklart inte fullard an, men det kommer val med tiden. Jag vill ju som va bra direkt jag, liksom i allt annat jag gor. Tva basket finaler stod pa schemat veckan som var, och tyvarr vann vi bara en av tva. Andra matchen i Onsdags var helt sjuk, matchen var jamn rakt igenom men mot slutet  sa lag vi under med 2-4 poang de senaste 5 minuterna, med 40 sekunder kvar kommer vi i kapp och matchen ar jamn med 10 sekunder kvar, jag spelar defens pa tjejen med bollen i andra laget, och en av deras tjejer screenar mig, vilket var en tydlig moving screen trodde vi men naaa, dom far 2 straffkast, helt sjukt ! Jag var sa forbannad och har inte kannt san har ilska pa lange, jag fick hemska flashbacks fran forr i tiden da jag lirade hemma i Sverige och hur surt  det var attforlora, jag ar nog varldens samsta forlorare helt enkelt, jag mar illa och vill bara grina hogt nar jag forlorar haha! Detta ar inte bara basket utan allt annat i livet, jobb, spela spel, ALLT! Huvva det ar jobbigt att vara tavlingsinriktad, jag tror det ar en farlig sjukdom..

En fin Mandag Morgon langs stranden..







I morse blev det en mysig brunch med mina kara vanner Bek och Kate i Cronulla. En harlig fin solig morgon med tva harliga tjejer, go brunch med massa kaffe och dagen var raddad! Cronulla ar sa otroligt mysigt och verkligen ett stalle jag skulle kunna tanka mig att bo en dag, som tur ar sa kommer vi bara bo tva tag stationer ca(10 min) i fran Cronulla om endast 4 manader, ah sa jag langtar! Jag Shaun och Oscar tog en prommis pa eftermiddagen och nu ar det basket final dags, hall tummarna !! Usch blir nervos nar jag tanker pa mitt daliga humor om vi forlorar.....

Inreda Mera...



Jag hittade fler "fynd" som jag maste hitta till vart nya Hem, tallrikshyllan ar en av dom.



Ikeas"Hemnes" smink bord ar ett maste



Ett litet antik fynd dar vi kan ha tidningar mm brevid Tv:n eller soffan. Jag vill
forsoka slanga in bitar av min svenska stil ocksa, och saker som ar typiskt svenskt.
Nagra ideer??


Ett vitrin skap ar ett maste i koket/matsalen och saklart mina Ikea korgar.



Alltsa vilken bra ide! Kryllar av sana har pa jobbet, och slang pa lite vit farg pa det...







Lang larorik vecka

Hej Kara Vanner...


Ater helg och veckorna bara springer forbi, denna vecka var dock ganska lang, men valdigt givande. Jag fortstte min traning pa Ikea och runtom olika avdelningar. I Mandags var jag med "Comm in" gruppen, vilket ar Communication/Interior Design vilket jag verkligen vill syssla med en dag. Jag hjalpte till med displayer pa bland annat textil avdelningen och spenderade formiddagen uppe pa over vaningen dar Showrummen ar, och fick lara mig varfor de fem forsta rummen har san betydelse for Ikea osv. I Tisdags var jag pa matt och badrums avdelningen, i Onsdags var jag pa "Merchandise Pickup" avdelningen, vilket ar vad jag kommer syssla med bland annat. Det ar en avdelning dar kunder kan hamta upp varor som inte finns/far plats i sjalva butiken, detta gar aven hand i hand med "home delivery" och aterkop och byte vilket ar mitt omrade. I gar spenderade jag hela dagen med kundservice och aterkop och byte, jag fick ta lite eget initiativ, vilket var helt ok med mig, men chefen som skulle "visa" mig runt och trana mig for dagen var inte till mycket hjalp alls, sa jag tog saken i egna hander och gick over till aterkop och byte och hittade en tjej som visade mig runt och jag fick sta brevid henne nar hon tog emot kunder. Maste tyvarr dock saga att jag hamnade nog inte brevid den basta personen for att fa traning, hon var ratt negativ mot kunder, och hade inte alls kansla for kundservice, det blev lite pinsamt vissa ganger och jag markte att kunderna blev ratt irriterade. Jag tycker det ar sa fruktansvart pinsamt med folk som jobbar inom service yrket, och med kundservice dagligen, och dom visar noll kansla eller forstaende for kunderna. For mig spelar det ingen roll om nan koper nat eller lamnar tillbaka nat, man maste ju fortfarande halla humoret uppe och respektera kunderna, varfor jobbar man inom denna industri om inte?? Jag kan starta en debatt om detta for jag brinner verkligen for kundservice yrket och jag tycker det ar sunt fornuft att man beteer sig som folk nar man har med kunder att gora!!!En larorik sak tog jag med mig fran i Lordags, och det var att jag tanker se till att mitt team pa Ikea Tempe INTE beteer sig illa mot kunderna eller visar nan typ av dalig attityd!

I gar kvall var det dags for att va barnvakt at Shauns kusiner, fina Hannah och Charlie, dom var dock inte sa goa och lugna i gar, dom hade helt enkelt forvandlats till monster och jag led verkligen med deras mamma, Lucy i gar och i morse. An en gang maste jag saga att jag respekterar verkligen alla er mammor dar ute, for barn som trotsar ar inte skoj. Aven fast jag bara satt barnvakt i gar kvall och i morse, och dom vanligtvis beteer sig bra, sa sag jag en helt annan sida hos dom i gar och det var ingen vacker syn! Barn far vanta i sisadar 4-5 ar till tack....haha
I dag Sondag var en sadar ledig- traning-tvatt-stad-slapp-disk dag, underbart vader och det kanns verkligen att varen ar har! Till veckan vantar jobb traning pa kund service call centret, tva basket finaler och utgang med Shaun och vanner till helgen...massa skoj helt enkelt!

Pa aterseende..ta ta


Min blogg firar 3 ar!

Jag kan inte fatta att jag skrivit blogg i 3 ar, helt otroligt! Jag har saklart haft mina uppochner stunder, med svackor dar jag varit for lat for att skriva blogg, men mestadels har jag varit valdigt flitig, tych jeg:-) Jag tror det ar dags for lite forandring pa bloggen, eller vad tycker ni? Kanske en ny framsida, ett nytt tema? Nan typ av forandring kravs, jag tror jag behover diskutera detta med min "layout stylist" Sandra Sjunnesson, som har en kreativ talang nar det kommer till att fixa och dona med bilder pa bloggen:-)

 Jag borjade skriva min blogg for exakt 3 ar sen nar jag var i Norge och jobbade, och jag kommer aldrig glomma alla sena natter jag satt uppe i lobbyn i Forde pa vart hotell och skrev sa mina fingrar varkte. Jag skrev om hur ont det gjorde i mitt hjarta och jag var sa svag och ledsen over allt som hant mig, men for varje dag som gick sa blev jag starkare och jag insag att det var en skon kansla att skriva av mig allt jag tyckte och tankte. Jag skrev om vara aventyr i Norge som jag sent kommer glomma, jag skrev om allt mellan himmel och jord. Det ar alltid lika skoj att kolla tillbaka i tiden och lasa om mina tider i Norge, resan till Australien dar jag traffade min karlek, alla aventyr och allt jag har gatt igenom de senaste 3 aren. Jag kan fortfarande inte forsta att det gatt 3 ar. 3 ar sen jag traffade Shaun, 3 ar sen jag hittade mitt nya hem i Australien, 3 ar sen jag jobbade i Norge och borjade skriva min blogg. Jag ser fram emot massa fler aventyr som jag kan dela med mig pa bloggen. Hoppas ni fortfarande laser min blogg och att det ar nagorlunda underhallande lasning:-)




En larorik vecka..

Hej Mina Kara Vanner...




Nu var det ett tag sen jag skrev igen, jag hamnar ju tyvarr i dessa svackor, inte for jag inte vill skriva, utan for att jag har fullt upp, och denna vecka har verkligen vart fullt upp, men sa skoj! Forsta veckan pa nya jobbet och det har vart sa spannande. I Mandags var det "Kick off" pa nya affaren i Tempe, massa folk, olika aktiviteter och info om den nya affaren vi kommer jobba pa i Tempe, sa spannande! Helt otroligt va stort det va, 39.000 kvadratmeter!!! Kan ni tanka er hur stort det ar, jatte haftigt att fa vara en del av detta och oppna en Ikea affar.

 I Tisdags och Onsdags hade vi "valkomns dagar" som Ikea sa fint kallar det, med info om Ikea, Ingvar Kamprad, kundservice, sakerhet osv osv. Vi kikade aven pa en film om Sverige och vad som ar typiskt svenskt, det var sa himla skoj, ah sa jag garvade for mig sjalv. En film pa 45 minuter som handlade om icke svenskar som bor i Sverige och vad dom tycker om Sverige och dess traditioner etc. Filmen maste ha spelats in tidigt 90 tal, dar dom demonstrerade hur vi partajar aret runt med kraftskivor, midsommar, jul och nyar, och varje gang namnde dom snapsen haha! Kan ni tanka er hur detta ser ut for icke svenskar? Kraftskiva med pappers hattar pa, nubbe, snapsvisor, midsommar nar vi dansar sma grodorna runt midsommar kransen,och brannvin i bastun haha!Svenskar maste ju framsta som rena rama alkisarna! Jag blev sentimental och borjade langta hem igen nar jag kikade pa filmen, dom visade verkligen dom basta sidorna av Sverige och var underbar natur, alla vackra arstider och all underbar mat.  I filmen visade dom aven hur Systembolaget funkar och hur konstigt det ar att vi har oppet vanliga oppet tider Mandag till Fredag(dom maste ha glomt bort Lordag!?) Jag verkligen njot av att kika pa filmen och kande vilken stolt svensk jag var. HR Managern som holl i traningen visste att jag var svensk, sa jag fick uttala alla svenska ord och bekrafta att allat i filmen var sant, och alla i min grupp fragade massa fragor om Sverige vilket var skoj att besvara:-)Jag har traffat sa manga underbara manniskor fran olika horn i varlden, och har aven sprungit pa lite svenskar vilket ar superskoj! Jag vet att jag kommer trivas helt underbart pa Ikea, jag har verkligen valt ratt...

Dessa tre dagar var sa larorika, och pa Torsdag borjade allvaret da min traning borjade i affaren. I Torsdags var jag pa "Home decoration" avdelningen och gjorde lite smatt och gott, lite omflyttning, kundservice, traning pa datorn etc. I Fredags bar det av till logistik avdelningen klockan 4 pa morgonen! Det var intressant och se hur allt fungerar, nar varorna kommer in och hur dom sedan fordelas pa olika avdelningar, det ar ett tungt arbete med manga lyft och uppackning av tunga varor. Min traning kommer fortsatta i 2 veckor till dar jag far spendera en dag pa varje avdelning vilket jag tycker ar en superbra ide, sa jag far se hur foretaget fungerar och hur allt maste ga hand i hand for att Ikea ska fungera varje dag. Jag var helt slut i Fredags, sov hela eftermiddagen, och forsoker nu aterhamta mig efter en tung vecka. Stadning, tvatt och traning star pa schemat i dag.

Pa aterseende gott folk...


RSS 2.0