Happy Australia day!!!!

Jaha australia day vad är det? Jo men nationaldagen är det:) det firar vi med tacos och mys efter en lång dag på jobbet! Vädret är super och på tåget sitter massa galna nissar med målade aus flaggor i ansiktet och turist tröjor som säger australia. Ja patriot är man väl som svensk men jag skulle inte springa runt med Svenne tröja, det är lite väl gör mig det, men alla är vi olika! Januari månad flyger förbi i en väldans fart! Lite skrämmande och jag måste på inna mig själv om mitt nyårs löfte, lev livet, ta ara på varje dag och hitta en balans med jobb och liv/ vardag. Ca 5 månader tills jag är på svensk mark igen!:) Happy australia day!

Kändis Angie i LT!!!

http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.5469984--det-brinner-for-fullt-omkring-oss-

Härliga dagar i solen!


Materiella små saker jag saknar från Sverige!

 
Vädret och 4 årstider, modet och känsla för stil som endast svenskar har, husmanskost, fika på mysiga cafeer, lösviktsgodis, hemma mys film kvällar  hos kära vänner( nä man gör som inte det här skit trist) nära till allt, shopping, mat butiker som Ica , sjukvården, villa område med mysiga hus, svensk pizza, loka och dess olika smaker, transport färdmedel speciellt tåg och buss, ljuset på sommarn, mörkret på vintern, listan fortsätter och fortsätter......

Mobil blogg så trevligt!

Nämen här sitter jag på tåget och mobil bloggar hur trendig är inte jag?!! Häftigt! Jaha hursammanfattar man den senaste tiden här då? Får bli såhär: trevlig jul med lite hemlängtan såklart, nyårsafton i säng kl 10, jag är officiellt en gamm tant, trevligt besök av Malins föräldrar Kajsa och Kristoffer och min hemlängtan var som bortblåst! ( kolla in deras coola rese hemsida www.kajkris.com) galen mellandags rea på jobbet, värme bölja och bränder( intervjuad av LT det ni!!!! Kolla in deras hemsida! Är man kändis så är man:) svensk trevlig tjej som flyttar hit från Stockholm Ska ska hyra vår granny flat, mycket trevligt! Häng med mina fina svenska vänner, Agnes, Annelie, Julia, Malin och Kicki. Pyssel å mys i vårt fina hus:) over and out!!! 

Blandat


Blandat


Gym dags

I morgon signar jag upp på gym, det är fasiken på tiden! Det är mitt nyårslöfte, fast jag egentligen inte vill ha några nyårslöften! Jag har alltid älskat mat och sötsaker men nu måste jag skärpa till mig lite, tänka på vad jag äter helt enkelt! Jag har aldrig vart en liten, petite tjej och kommer aldrig att bli det vet jag, men jag saknar min vältränade kropp med muskler, och känslan efter man styrketränat:) gym here i come! 

Varma dagar

                   Heta dagar här i Sydney! 

Bilder 2012

 
 

Året som gått...

 
 
Nu ska jag sammanfatta året som gått som alla andra bloggare, jag bara måste ju...   2012 känns som det sprungit i från mig, jag måste tänka till för att komma i håg detaljer som hänt under året. Jag firade mitt nyår i Sverige vilket var helt underbart, jag min bästis Nina och Ninis mamma Siw och min pappa firade in det nya året med tre rätters gott och dricka och massa mys! Extra jobbigt att lämna Sverige och alla speciellt mormor som blivit sämre, just därför jag åkte hem. Första veckorna tillbaka i aussie var jobbiga, familjens hund rusty gick bort, Mike, shauns pappa hade precis gått igenom en stor operation för hans cancer och strålning väntade, mormor ramlade igen och bröt andra höften. Jag hatade min chef på Ikea som jag jobbade för och sa upp mig och fick tillbaka mitt gamla jobb som butikschef på esprit.                                                                                                                              Dessa månader gick väldigt snabbt för mig, massa känslor, oro och rädsla inom mig men på nåt vis började jag må bättre och bättre, jag fick en sån energi av att vara hemma med familj och vänner, levde på det hela året ut. Detta år var "svenskar i Sydney året" träffade på massa "nya" vänner från Sveriges alla hörn. På Ikea, från Östersund, och Skellefteå så härligt! Firade min 31 års dag i Newtown med mina nya och gamla vänner. Mycket lyckat! Vintern var kall och jag och shaun började längta till vårt hus och diskuterade inflyttnings datum. Jag började även leta efter andra utmaningar inom mitt jobb, jag kände att jag kunde  få nåt så mycket bättre än mitt esprit jobb. Hittade verkligen rätt när jag fann Country Road. Började mitt nya jobb i augusti, fick åka på konferens i Melbourne, hämtade vår lilla benji i slutet av augusti och flyttade in i vårt underbara hus 2a oktober. Alltefteråt
känns som en dimma för tiden har sprungit i väg.  Det måste dock har varit baby boomens år för många av mina nära och kära ploppade ut ungar hit och dit. Det var nog längesen jag kände att alla pusselbitar är på plats, shaun, våra fina hundar, vårt underbara hus, grymt bra jobb, fina vänner och familj här i Sydney som får mig att känna mig trygg och inte längta hem lika mycket. Alla ni där hemma mår bra och det glädjer mig. 2013 kommer bli underbart det vet jag för året har redan börjat på bästa sätt.    
Bilder kommer strax....