Minnen....


Läs på Emmas blogg om alla våra interna citat, kanske inte lika roligt att läsa om dom som det är för oss, men ändååå... www.glantzen.blogg.se

Detta fina collage gjorde vi till våra underbara arbetskamrater och det kommer för evigt finnas uppspikat i vår fina barack så gubbarna kan luta sig tillbaka och dricka sitt morgon kaffe och njuta av alla minnen.. Det är många citat och kommentarer som sagts under dessa veckor, som jag alltid kommer skratta högt åt. Kommer sakna alla så otroligt mycket !




Men vilket fint collage.....

Grekland....


Frappe on the beach...

Nervös...

Förvirrade tankar och nervositet...för att åka hem, det trodde jag aldrig jag skulle känna eller säga efter 9 veckor av hårt arbete och slit. Jag har så mycket att se fram emot egentligen, men tanken av att åka tillbaka till massa minnen och alla jobbiga tankar och känslor gör jätteont. Jag är rädd att alla sår kommer rivas upp eftersom det känns som jag lämnat allt där hemma. Jag känner att jag är en bra bit på väg men ändå känns det mesta jobbigt nu, till och med en resa till Australien, tro det eller ej! Jag vet inte vad jag vill med mitt liv längre, och plötsligt verkar inget falla på plats fast det egentligen har gjort det den senaste tiden. Men allt löser sig eftersom antar jag, det återstår att se...
Säga hej då till alla kommer bli jobbigt i morgon, även fast det är människor man lärt känna under en kortare tid ,så är det fortfarande vänner man kommer minnas för resten av sitt liv, för dessa människor jag varit runtomkring senaste tiden har faktiskt betytt väldigt mycket för mig, med tanke på hur jag mått senaste tiden, så jag kommer inte glömma dom i första taget..

Guldgänget......


Guldgänget minus fotografen Sandra

Avslutningsfest...

Söndag och dagen efter stormen. Avslutningsfesten var väldigt lyckad med god mat, massa musik, dans och massa annat skoj. Hela lördagen gick åt att förbereda middag för 16 personer, och sen var det bara att hoppa på tuff tuff party tåget, och skoj var det ombord:-)De enda som utnyttjade dansgolvet till fullo med hårdrocks uppvisning,, fejk mic,disco kula, isborrning och lasso kastning var jag och Emma, vi  lyckades även starta i gång en het limbo tävling som lockade gamla som unga..... 
Go gubbarna från jobbet var på party humör, och det bjöds på luftgitarr VM, heta danser, uppvisning av ärr på rumpan, och spyor i buskarna.. Kunde inte bli mer lyckat! Vi tjejer som tålde lite mer lyckades ta oss in på krogen efter att ha blivit utkastade från vårat eget hotell av Mögel Ottar som äger stället. Vi har inte riktigt kommit underfund med om han finns på riktigt eller om han spökar här på hotellet, allt vi vet är att han är schizofren. Kvällen avslutades en sista gång på Träsket som var träskigt som vanligt.
Kvällen var lyckad men tyvärr tog den slut alltför snabbt och det känns sorgligt att veta att detta var vår sista lördag tillsammans, och nu väntar bara 4 arbets dagar sen åker vi hemåt. Det känns väldigt vemodigt med blandade känslor.

Söndagen spenderades skrattandes som vanligt åt händelser och bilder tagna kvällen innan. Jag, Sandra och Agnes begav oss upp på berget på en liten utflykt längs vattenfallet på eftermiddagen, väldigt trevligt! Vi lyckade även roa oss med mossa som vi förvandlade till sexiga mustascher. Tänk vad lite det krävs för att ha så roligt!


Kvällens bäst på dans med pinne: Jag själv
Kvällens spya: Agnar
Kvällens guitar hero: Tor Atle
Kvällens lyft: Sandra
Kvällens limbo champion:Emmy
Kvällens Jon Magneeeeeee: Agnes
Kvällens shot med snus drottning: Emma
Kvällens skånsktalande: Lisa








Twister...


Mami och Dottir spelar Twister.....

En lärorik resa....

Just nu känner jag mig bara tom, det är det enda ordet jag kan komma på för hur jag känt mig de senaste dagarna. En tom känsla, där jag varken vet ut eller in, jag känner mig ganska likgiltig. Jag längtar hem, samtidigt som jag inte längtar hem. Jag ser fram emot de kommande veckorna och månaderna, samtidigt som det känns nervöst och skrämmande.

Jag har äntligen hittat ett hem, vilket känns helt underbart och en bra bit på väg. Det känns som en lättnad, men samtidigt skrämmande och ensamt. Ena stunden är det så mycket jag vill ha, men så snabbt vänder dessa tankar och jag vill bara va själv, stänga in migoch bara ta hand om mig själv. Denna resan har verkligen gjort under, och som jag sagt så trodde jag aldrig jag skulle vara där jag är nu, tack vare underbara vänner, gamla som nya, familjen och 9 helt otroligt roliga veckor som jag sent kommer glömma....

Över en dag förlorar man allt, en bästa vän, en familj, en kärlek, en trygghet, ett hem och ett liv, och bara sådär påbörjas ett annat liv, ganska ironiskt och väldigt skrämmande i mina ögon, men sånt är livet antar jag och det är bara att vänja sig vad det har att bjuda på, för det är inte alltid helt underbart, utan tyvärr även hjärtekrossande. Om det är nåt jag lärt mig under dessa veckor, så är det att lära mig att älska mig själv igen, för älskar man inte sig själv så kan man aldrig älska nån annan igen....



Superman..

Härligt att se att Barack Obama kommer ta hem president valet emot McCain i Usa. Det är väl på tiden att Usa får rättvisa, demokrati och en bra ledare och front figur som styr landet, och hela världen också, för den delen, och att han dessutom är första mörkhyade presidenten är ju jättebra, förändring behövs . Usas politik är  intressant att följa, fast jag vanligtvis inte är så insatt i politik, men Usa och dess politik påverkar ju hela världen mer eller mindre. Usa har sån makt att det är på tiden att nåt "nytänkande" påbörjas, och att  Bush och alla gamm gubbar pensioneras. Barack verkar vara en riktig härlig karaktär, med pondus, precis vad ett land som Usa behöver !

Heja Barack Obama !














Bert...

Alla barnen tyckte det var skönt utom Bert för det var hans stjärt.



Alla barnen...






Hejsan Hej !

Nu är det bara lite mer än en vecka kvar, jag förstår fortfarande inte vart tiden har tagit vägen? Kommer nog alltid grubbla på den... Detta har börjat kännas som ett hem och vi trivs ju riktigt bra! Kommer sakna alla så mycket, speciellt fyrpack mongisarna. I dag överraskade vi Tor Atlas med en stor godis påse med massa gott i , eftersom vi snattat så mycket från han innan så var det dags att ge tillbaka.

Övertid i dag, och slitsamt som vanligt, men när det är som värst och det gör som mest ont i rygg och nacke ,då signalerar vi alla till varann när en bra låt kommer på radion och sen är det bara att dansa loss och hoppa runt med gallon byxorna. Dagen avslutades med städ och en trekants tryckare med Lisa och Emma till Jan Johansens "Se på mig", det var ett mys moment jag sent kommer glömma.

På lördag nalkas det för fest, och inte vilken fest som helst utan avslutningsfest med våra kära, fina arbetskamrater. Vi hoppar på party tåget redan vid lunch och tuffar förhoppningsvis vidare till sent på natten. Vi ska hålla till här på hotellet med middag, lekar, dans och massa skoj ! Återkommer med bildbevis och skandaler:-)

Kolla in Emmas blogg för Alla Barnen skämten. Dom gillar vi.

Alla barnen var med i fotbollslaget
utom Sten
han hade inga ben




Fat Kid on Roller coaster..

Detta klipp har fått oss att vika oss av skratt denna vecka !


http://www.youtube.com/watch?v=LQ3YVEDQJgg


So you think you can dance?

Söndag, och slut på ännu en rolig, härlig helg. Den sprang förbi som vanligt också, men vad gör det när det är en ny dag i morgon, ny dag, nya möjligheter:-) och ännu en rolig dag på jobbet. Gårdagen var trevlig, en heldag med Emma. Den tradionella fika stunden på stan, som sedan avslutades med fest hos engelsmännen med resten av Jölster svennarna.

Tant Angelina och rookien Emma bestämde sig för att det skulle bli en lyckad kväll med massa bus, och det var precis vad det blev också... På förfesten "spexade" vi till det med roande förkortningar som "FFS"=for fuck sake, LOL "laughing out loud" och även Emmas egna variant som inte var lika roande, "SYTYCD"= so you think you can dance. Engelsmännen skrattade högt (LOL) åt oss och våra galna förkortningar men när Emma försökte på sig en avancerad förkortning som SYTYCD så blev det helt plötsligt tyst från deras sida. Väl ute på krogen så förvandlades Emma till tysk, och pratade flytande tyska helt plötsligt, väldigt charmigt. Vi förvandlades även till två mytomaner som ljög om det mesta och lite till. Kvällen avslutades på Träsket, och det visade sig att bli hur lyckat som helst, tro det eller ej. Heta dansmoves, ölhävning, och massa skratt.

I dag har Emma och jag gjort det man gör en vanlig bakis söndag, dvs. packat grishuvudet på jobbet. Det perfekta extra jobbet, tur att det inte var alltför avancerat jobb för både jag och Emma måste ha lämnat hjärncellerna på Träsket. Kvällen avslutades men en mysmiddag med tjejerna, och vi smider stora planer för kommande lördag och vår egen avslutningsfest, som kommer bli en riktig hit.

Veckans floskel:

En fikastund i baracken

Emma: Vilket stjärntecken är ni född i?
Lisa: Väduren
Emma vänder sig mot Tor Atle:  Har ni stjärntecken i Norge eller?

(Skönt att höra att nån annan pratar innan dom tänker!)



      
              Rookie med Mami...













Manligt...

Finns det nåt sexigare än en riktig karl? En manlig, erfaren, sexig man, inte en pojke, utan en MAN.

Här kommer min  och Lisas lista på vad som är manligt och otroligt sexigt:




*  Män i jobb outfits ( gallonbyxor, polisuniform, brandmän, det mesta funkar...)

*  Underarmar, gärna en snygg klocka på en muskulös underarm.

*  Upptagna Män

*  Män som kan dansa eller spela gitarr

*  Romantiska män som kan överraska och uppvakta, inte för mycket utan alldeles lagom.

* Män med pondus, när dom kliver in genom dörren ska det stråla om dom, inte för mycket, utan alldeles lagom.

*  Ett fint leende, gärna smilgropar.

*  Män som tar i med hårdhandskarna:-)

*  Män som är bra med barn. Lisa vill gärna ha män med barnvagn, som en liten accessoar.

*  Män med tatueringar

*  Män som kan laga mat

*  Händiga Män

*  Män som kan prata om känslor

*  Snygga underkläder

*  Lite skäggstubb....alldeles lagom

*  En väldoftande karl

*   Män i kavaj/smoking

*    Män med humor

 


Är vi kräsna? JA
Finns dessa män? NEJ



Manligt.....






När Lammen Tystnar...

Varje Fredag väntar en spännande överraskning från vår Kära Emmy som jobbar på den så kallade "linjen" som håller till våningen ovanför oss. Hon skickar vanligtvis ner en liten fårtass med en liten söt lapp om att vi slaktat klart för dagen och att nu är det äntligen helg! Och glada som barn på julafton blir ju vi:-) I dag ramlade det ner en fin liten dikt, och rimmade gjorde den så fint !



När Lammen Tystnar


På något sätt hamnade vi alla här i Förde, där tusentals av får sörjde.
Första dagen skulle vi kryssa hit och dit, vi fattade typ inte ett skit.
Men bättre kunde det inte ha gått, med alla de olika uppgifter som vi fått.
Jocke blev tydligen slakteriets bitch, but lets face it we´re all here to get rich.
Störtlöjligt tyckte Jocke det va, när han upp och ner springa varje da.
Norska kan ju vara ganska svårt att förstå, men prove vi må,
Kvit,Kvorfor?Kver?
Ha, Ha,Ha svarar vi, och ler
Att upphetsas lite här och var, har ju hänt under våra dar.
"Sån é jag" utbrister Daniel glatt, där han i garderoben satt.
Lina inga laster har,snabbt hon flyga ut och röka far.

Höstkollektionen 08- Emma och Lisas nya nish, eller var det egentligen upptäckten av deras nya bajs fetish?!

Emmy trodde alla drev, när de berätta att hon decka i Jockes skrev.

Och Jenny en 42-årig beundrare fått, som tyckte att hon var damn hot!

"What about some curry curry eeyy?"

Jenny kunde knappt sägga neeyy!

Johan är inte kräsen han när han sin favoriträtt fann. Pasta direkt ur grytan åt för att slippa diska efteråt.

Sandra och Agnes innebandybrudarna är, eller mormor och farmor med fikastunder lite var och när.


Nähä, ska vi gå på Zoo-len? eller vad säger ni brudar,skaffa oss lite män?!

Nu får det för mig räcka, vi har ju trots allt klarat ännu en vecka!

PEACE&LOVE



Skenande fårmagar...

I dag har varit en lång dag, men som vanligt när vi jobabr övertid så går tiden rätt snabbt ändå. Det gäller bara att dela upp dagarna i små perioder, 5 minuters rasterna i baracken, 10 fikat, lunchen, och middagen. 5 minuters rasterna är höjdpunkterna på dagen, i bland blir det såklart mer än fem minuter, och alldeles för mycket kaffe för vårat eget bästa.
 
I dag hände en liknande situation från skenande komagarna, fast denna gång var det skenande fårmagar och tarmar! Vi kom tillbaka från fem minuters rasten som drog ut på tiden som vanligt. Det hade hunnit blivit kö i röret där allt kommer ner igenom, och när Daniel skulle trycka på pedalen som gör så att luckan öppnas så skenar det ut massa magar, varav en landar på pedalen som hålls nere och allt sprutar ut. Där står fem vettskrämda själar i chock tills vi brister ut i skratt. Det var bara till att börja slitjobba tills vi fick bort allt en kvart senare, men inte nog med det så får Daniel bajs i hela ansiktet och vi brister ännu en gång ut i skratt. Jag säger ju det, vi har ett roande jobb, alltid ett skratt med i bilden!
Jag kommer verkligen sakna alla små vardagliga saker här, våra data stunder, alla skratt, kaffe pauserna på jobbet, det dagliga "unnet", kvälls-godnatt knackningarna, helg äventyren, och alla underbara människor man träffat ..Ett minne för livet.(tårögd)


Saknar..

                                                 
                                                   Små trollen...

Arga tankar...

I dag har jag varit arg, vilket i och för sig gav bra resultat i arbetet, för jag jobbade på som en dåre i min egen lilla värld med hög musik i hörlurarna. Fårmagarna slängdes hit och dit och jag hade kniven i högsta hugg !

Detta jobb får mig att tänka mycket som sagt, egentligen borde det inte finnas nån tid över till att tänka med tanke på hur mycket  vi fysiskt sliter och jobbar på dagarna men tro mig, det finns massa tid över till att tänka ändå tyvärr. I dag var det ilska igen, både bra och dåligt denna gång. Jag äcklas av tanken att någon sårat mig som dom gjort, och det känns seriöst som om någon hoppat på mig och sparkat på mig liggandes. Jag blir arg av tanken att nån lurat mig och hållt saker hemliga för mig under en sån lång tid. Jag äcklas av tanken att jag inte insåg nåt tidigare och satte en stopp för allt. Tanken av att nån tagit den lätta, fega, patetiska vägen ut, medans jag mår dåligt, det gör mig arg. Vem vill ha nån sån person i ens liv? Vem vill ha en sån vän, inte jag i alla fall.

Samtidigt som jag tänker alla dessa arga tankar så tänker jag också, att någon måste ha gjort mig en tjänst, för vem vill ha en sån elak, feg och kall människa i ens liv? Alla arga tankar spolas bort med tanken på frihet, och känslan av att inte längre behöva må dåligt. Så långt som jag kommit på tre månader, trodde jag aldrig jag skulle komma. Jag är så glad för allt som hänt den senaste tiden, och för att jag fick komma hit till Norge, och träffa alla underbara människor jag träffat hitills, glad för att få komma bort och få distans till saker och ting, och att inse att jag kan inte ha haft nåt bra, eftersom det slutade som det gjorde, och jag inte fick det jag förtjänade och även för att jag verkligen fick se sanningen , och att man inte kan lita på nån, inte ens dom man älskar mest. En läxa lärd för livet...


Slaktarnas berättelse...

Ett utdrag av söta Agnes och Sandras fina berättelse om vår vardag här i Förde:




"Fåren börjar ta slut och så även veckorna här i Förde i Norge. Nio veckor och 90 000 får senare kommer vi komma hem med en extra tung pengapung. Sex veckor har redan gått och vi har hunnit med både det ena och det andra. Men mest de ena, att jobba häcken av oss. För er som inte vet så kan vi berätta vad det är vi egentligen gör. Uppstigning i ottan, snoozar 8 gånger innan vi orkar masa oss ner till köket och koka en härlig microgröt. Åker den två mil långa, krokiga och backiga vägen till jobbet. Hämtar vår arbetsoutfit som består av gröna eller svarta byxor och jackor, samt oljebyxor. Tar med oss det till Tarmrenseriets garderob och byter ut träskorna mot stövlarna, tar på oss en kvit lue, sätter på oss hörselkåporna och sen kan arbetet börja.

Sandras dagliga uppgift består av att slita isär tarmarna från magen. Tarmarna skickas vidare åt ena hållet där de töms och tvättas för att senare bli korvskinn. Magen skickas åt det andra hållet där den töms, tvättas och senare blir hundmat. Ni kan ju gissa hur mycket bajs och tarmsaft Sandra har på tröjan när första pausen kommer. Kan tilläggas att hon har dubbla handskar och påsar över armarna, men trots det kan man inte säga att hon håller sig ren.
Agnes uppgift är inte lika lortig, hon jobbar på andra sidan väggen där det inte luktar lika illa. Hon står under ett rör och väntar på att de varma skinnen från de nyflådda fåren ska dimpa ner. Dessa skinn cuttas på tre ställen, i båda bakbenen och i rövhålet, innan de kastas i en container. Efter det slängs de in i en stor trumma där de saltas, sedan packar hon dem på pallar. Detta kanske låter simpelt, men när du timme efter timme, dag ut och dag in står och gör samma sak blir detta ganska slitsamt. Värk i händer, axlar och rygg är numera vardagsmat.

Vi har även hunnit med att fira våra födelsedagar här i Norge. På Agnes födelsedag hade våra kära arbetskollegor fixat en överraskning till oss två. De ställde upp två vita backar som mål och tog fram våra nya vapen. Innebandyklubbor gjorda av tjurpenisar, som de hade arbetat hårt med i en hel vecka. Matchen kunde börja, tarm mot skinn, Sandra mot Agnes. Matchen började lite trevande, ovanan att spela med sådan flex på klubborna syntes på långa vägar. Tarm tog ledningen med både 1- och 2-0, innan skinn spelade upp sig och kom åt en kvittering. När endast några få minuter av matchen återstod sköt skinn in vinnarbollen och matchen slutade 2-3 till Agnes. Vilken publiksuccé detta blev, hela slakteriet samlat nere i källaren. Så många har nog aldrig ens IBCs damlag haft på sina hemmamatcher."
          
                                       

Musik Hysteri...

Jag har alltid varit beroende av musik runtomkring mig. Nästan så det blivit lite överdrivet på senaste. Vad hade man gjort utan musik i öronen på dagarna på jobbet?? Gamm gubbarna har ingen musik alls, vissa inga hörlurar alls, va tragiskt ! Musiken på jobbet gör allt. Har även ett beroende att lyssna på musik när jag sitter vid datorn, tränar, åker bil, eller när jag sover. Jag kan tydligen inte somna utan musik, har det gått för långt då?

I dag är det ladda -ner -musik -dag, jag laddar ner allt jag kan komma åt och jag inser nu när jag sitter och lyssnar på allt, hur mycket musik som jag har massa minnen till. Högstadie tiderna, alla discon, alla sköna ballader som man fick dansa tryckare till:-) Allt för lite tryckare nuförtiden! Rese minnen med brända cd skivor, massa techno och hip hop som fick följa med på charter resorna. "Ninas och Angelinas hålligång skiva-99". Även killar man har dejtat genom tiderna , och killar man har varit kär i, och all musik man lyssnat på som får mig att tänka på speciella stunder.  Min bror lyssnade på mycket hårdrock när vi växte upp, så på så sätt började jag lyssna på Metallica, Guns ´n roses, Live, Pearl Jam, Nirvana och all bra musik som aldrig går ur tiden. Just nu spelas Foo Fighters mycket på min spellista, mycket bra ! 

                                      

3 månader senare....

En skön, lugn Lördag var precis det jag behövde. En regnig dag på stan, med fika och lite shopping, pyssel,en god middag, chokladpudding, och en underbar kväll med Sex and The city filmen, kan det bli så mycket bättre än så? Jag älskar denna film, och kommer aldrig få nog av varken serien eller filmen, som snart måste införskaffas i samlingen.


Massa tankar har snurrat runt i mitt huvud i dag, det verkar aldrig ta slut, och som sagt så är det bara tid som läker alla sår och alla jobbiga tankar. Jag kommer aldrig sluta fundera och undra varför allt blev så fel och hur jag nånsin ska bli hel från allt detta? De senaste månaderna har varit ett helvete, men sakta men säkert verkar det vända och det kanske är på tiden att jag får turen med mig.....


Jag minns första dagarna, allt var en dimma, allt jag kunde göra var att stirra rakt fram och allt gjorde så fruktansvärt ont, samtidigt som allt var overkligt. Jag åt inte, men på nåt konstigt vis lyckades jag somna av ren utmattning. Dagarna gick på jobbet, det var rena rama pinan att gå till jobbet varje dag, ingen ork, ingen lust, utan bara massa tårar och tankar. Några dagar klarade jag inte ens av att va kvar för jag bara grät... Efter några veckor började jag känna igen mig själv, men ingenting verkade spelade nån roll längre, utan allt jag gjorde var att ta en dag i taget och försöka vara stark med hjälp av vänner och familj... Inte en dag gick på två månader utan att jag grät. Jag undrade om tårarna någonsin skulle ta slut. Jag kollar tillbaka på den här tiden och undrar hur jag tog mig igenom varje dag, för just då trodde jag aldrig jag skulle vara där jag är nu, men lika snabbt som livet vänder till det sämre, så kanske det vänder till det bättre? När en person försvinner ur ens liv, så rasar helt plötsligt allt, och ingenting är logiskt och helt plötsligt vet man inte vad man vill längre. Alla framtidsplaner och drömmar faller samman och man vet inte längre vad man vill få ut av livet..


Emma kom som en liten räddande ängel och fixade jobb I Norge, och det var nog det bästa som kunnat hänt mig just då, allt för att få komma bort, miljöombyte, jobba, och försöka fokusera på annat. Nu sitter jag här, 3 månader senare och mår mycket bättre än jag någonsin hade kunnat ana, förhoppningsvis fortsätter det i rätt riktning, för jag vet att jag kan om jag vill, för jag är stark och jag vet att någonstans därute finns det någon för mig också, och om det inte gör det just nu så är det ok, för allt jag vill är att leva livet och må bra.



                
                                         

Äntligen Helg !

Åter helg igen. Vart tar veckorna vägen egentligen? Jag vet inte om det känns bra eller dåligt att tiden går snabbt? Jag trodde jag skulle tycka det var skönt men det känns lite både och faktiskt. Jag ser fram emot att få komma hem och umgås med nära och kära i två veckor innan jag åker Down Under, kommer bli helt underbart !
Har nyss ätit en god lyx middag bestående av pasta och köttfärsås á la Lisa. Har jobbat hela dagen och hann även med ett litet motor stopp på väg hem från jobbet, som tur va så är det mycket nedför på väg hem från jobbet så vi rullade en bra bit hemåt och sen fick grabbarna grus hämta oss stackars ohändiga tjejer utanför Shell, där vi hängde läpp. Helgen blir lugn, men i morgon är det ju Lördag så det kan ju hända att man unnar sig nåt:-)

En sak jag måste lära mig är att att se framåt ,och ta dagen som den kommer och inte oroa mig för vad som händer om en månad eller ett halvår, varför kan jag inte bara slappna av och njuta av stunden och sluta planera allt? Allt brukar oftast ordna sig till sist ändå....





                              
                                                   

Yatzy?

Jag refererar en härlig story från Emmas Blogg, jag skrattar högt fortfarande åt händelsen på jobbet förra veckan:


"Vi har en Thai-kille på jobbet som inte pratar så mycket
.
Han jobbar som en myra hela tiden, tar knappt rast och sätter sig längst in i matan varje dag. En dag förra veckan satt vi alla fem i baracken och spelade yatzy. Då stegar Thaien in och tar en kaffemugg. "-Have you played that cup-game?" frågade han. Vi blev alla lite överraskade att han tog initiativ till ett samtal. Han menade Anden I Glaset visade det sig och ja, det hade vi ju spelat någon gång. När han fattar att vi vet vad det är för spel DÅ JÄKLAR drar historierna igång!! Först berättade han att när han spelade det en gång i Thailand så höll en tjejs ögon höll på att pluppa ut, ögonen blev vita och hon fick konstig röst + att han sett döden med lie sitta uppe i ett träd. Vi blev aningen chockade över hans sätt att "break the ice" så att säga.. Kan även meddela att det var första och enda gången han pratat, lika tyst nu igen. "

Fempack med mongisar..

Det går inte att beskriva HUR kul vi har det här egentligen! Kanske svårt att föreställa sig med tanke på att vi jobbar på tarm avdelningen på ett fårslakteri, men som man brukar säga " det är vad man gör det till" Måste säga redan nu, med tre veckor kvar att jag kommer sakna dessa tjejer jättemycket ! På fem veckor har vi hunnit med mycket skoj, och på nåt konstigt vis så lyckas vi förvandla alla jobbiga dagar till nåt skoj, om det så är innebandy med tjur snoppar, massa bus på jobbet, ko balle kastning, våra dagliga skratt anfall, höstkollektioner eller dans o sång till norska radion. Som sagt, det är vad man gör det till. Emma har en teori, eftersom vi hitills inte riktigt "passat" in nånstans, med tanke på att det blir mycket internt och eftersom vi alltid kommer i fem pack, så har vi lurat på om vi kanske är mongisar, men att ingen berättat det för oss än? Vem vet det kanske är så, återstår att se om nån kläcker nyheten för oss snart. Alla är vi olika, men på nåt vis så bildar vi ett riktigt härligt gäng !Vi har även hunnit med massa roliga fester,och vi har hundratals kort och massa härliga minnen som definitivt kommer finnas med livet ut. Tre veckor kvar att se fram emot, jag vill bara inte att det ska ta slut....


                           


Mardrömmar...

Vaknade upp ledsen i morse och insåg efter några minuter att jag hade drömt mardröm igen, inte ovanligt. Drömde de vanliga, jobbiga drömmarna. Det är en sån jobbig känsla när jag inser sanningen och att allt jag drömt inte är sant. Efter drömmen och verkligheten har lagt sig kommer känslan av ilska och hur förbannad jag egentligen är innerst inne, men på nåt sätt, vill och kan jag inte släppa fram ilskan på riktigt, det är en frustrerande känsla. När den känslan mer eller mindre släppt så känner jag ändå ro i kroppen och jag tänker att allt måste ha hänt för en orsak, och att jag klarar mig mycket bättre på egen hand, jag känner mig stark och tuff, men emellanåt kommer alla hemska små tankar fram, som att jag inte är tillräcklig och inte duger, alla känslor om mig som person, jag frågar mig själv vad det är för fel på mig och varför allt blev som det blev och varför jag känner mig så ensam, rädd och osäker? Dessa känslor skrämmer mig och jag undrar om jag någonsin kommer bli bra eller om dessa tankar alltid kommer spöka inom mig mer eller mindre?

Resa bokad !

                                 
                                              Australia Here I come......

Min låt just nu....




You've been down the dark detours
you have seen most of it all
Crashed into a million faces
but never listened to them talk
You got so much on your mind right now
it doesn't even help to try
to solve them all



You used to smile when hope and a pat on the back
would last throughout the day
As the rain kept fallin' down on you
you wouldn't let them wash the feeling away                      
Hope itself dried out in you
as you heard your man walking away
without a word



And you thought:
Who's gonna make my decisions
I can't make'em on my own
Who's gonna rise the occasion
when there's no one around
Who the hell is gonna believe me
I don't believe in myself
Who's gonna be there forever
well it ain't gonna be him



In case you didn't know I really care for you
I just wish you all the best
If love should come and knock on your door
I hope it treats you with respect
I cannot count the times I've seen you oh just slip it away
cause of broken hearts...


Everybody is going away
I'm barely hanging on
do not lovers seek me
What am I doing wrong



                                    

Facebook frossa..

Facebook är ju egentligen bara för mycket i bland, en sida som helt plötsligt blivit allt ! En vardag, ett samlingställe, en chat, ett beroende och så mycket mer. Hur kommer detta sluta? att alla nära och kära pratar med varann via facebook i stället för att ses? I dag när jag skulle logga in på facebook så dök mitt gamla konto upp med massa minnen och bilder, jag fick panik och tryckte på massa knappar och försökte ändra och ta bort. Helt plötsligt har jag två konton, mitt nya och mitt gamla!?  Jag raderade mitt gamla konto och det var väldigt skönt att vara utan det några veckor men sen bestämde jag mig för att öppna ett nytt, endast för att hålla kontakt med vänner och för att kika på massa härliga bilder. Jag antar att jag är beroende jag också.....

Jag tycker fortfarande  dock att det är rätt ironiskt hur folk uppdaterar och surfar runt på facebook som om denna sida betyder allt. Jag antar att det har blivit ett intresse och en hobby, likså som att skriva blogg eller kolla sin hotmail. Men varför lägger man egentligen till vänner som man vet att man aldrig kommer prata med eller skriva till, är det bara för att ha dom på sin vänner lista, så att man får i hop så mycket vänner som möjligt? Och varför uppdaterar man sin status en gång i timmen? "Sitter på jobbet ","Myser med älsklingen ", "Äter skink sallad", " Åker bil till stockholm" Vem behöver veta det?



Jag ska bara unna mig lite...

Åter Söndag och ny arbets vecka i morgon, känns faktiskt inte alls gruvsamt för vi har så kul på jobbet och jag ser alltid fram emot nåt. Måste dock säga att jag lever för helgerna, har aldrig uppskattat helger så som jag gör här. Denna helg var lyckad den med, massa vila men hann också klämma in en fest i lördags. Små tjejerna stannade hemma och vaktade hotellet medans tant åkte i väg och festade med de andra svenskarna på hotellet. Vi hamnade på en fest hos massa engelsmän, mycket trevligt. Jag försökte bredda min bekantskap med att prata om fotboll och öl, det verkade funka ganska bra:-) Senare bar det i väg emot Picante, en mysig bar inne i stan, bra musik, bra sällskap och massa öl sammanfattade den kvällen. Kvällen avslutades med efterfest på hotellet, med en gitarr, "skön" sång och massa skratt.

I dag har varit en riktig slapp dag, med tvätt, städning och massa "unn". Det är ju faktiskt så här att vi tjejer unnar oss lite saker titt som tätt, alltid finns det en orsak att få unna sig lite smått och gott. I går blev det brak middag, i dag blev det pizza och godis. Man vet inte när "unnet" dyker upp, kan komma närsomhelst ! I dag firade vi Papi Christos som fyllde år. Grattis världens goaste pappa, mitt allt ! Vi firade med fejk pizza och tzatsiki.


                                         
                                                  Grattis Papi .....

Into the Wild...

Jag kunde inte hålla mig från att kika på filmen innan jag läst klart boken. Boken blev för seg, och jag tappade tålamodet så jag "fuskade" och kollade på filmen i stället. Den var jättebra, precis som jag trodde. En sån unik berättelse om Christopher som lämnar hela sitt liv bakom sig för att ge sig ut i Usa:s vildmarker. Han söker efter nåt mer utav livet än bara det materiella. För er som känner till min dåliga filmsmak, så får ni på egen risk se denna film men jag rekommenderar den ändå! Jag fick verkligen en tankeställare av filmen och den fick mig verkligen att inse att vi människor är för materiella och självupptagna med pengar, och strävan efter att vara nån speciell och leva upp till samhällets regler, att vi glömmer att bara njuta av livet och vad det har att erbjuda..





                                   

Tid och Pengar...

Jaha ,då har man sysselsatt sig en hel dag utan jobb. Film, promenad, städning, vila och massa kaffe latte, fick en lätt kaffe chock tidigare i dag och blev lite väl speedad. En väldigt händelserik dag, om inte annorlunda emot vad jag varit van vid de senaste 4 veckorna. Efter denna vecka har vi varit här i fem veckor, tiden har gått så otroligt snabbt, bara fyra veckor kvar nu, känns lite trist och gruvsamt att veta att allt är slut om bara fyra veckor, det trodde jag inte jag skulle säga efter nästan fem veckors fårslakt, men det kommer kännas trist att lämna alla goa människor man lärt känna och komma hem till "vardagen" och allt de jobbiga. Förhoppningsvis behåller jag inte den känslan alltför länge eftersom jag funderar på en resa till Australien.


På ca. två veckor har vi tjänat i hop en normal svensk månadslön, härliga grejer det ! Tankar om vad man ska göra med pengarna och hur man ska spendera dom "rätt" snurrar runt i huvudet och jag är lite kluven på vad jag vill göra med pengarna. En resa är planerad för att slippa spendera november och december hemma, men sen vill jag helst spara pengarna, man blir ju faktiskt girig och orolig att pengarna ska ta slut också:-)


Dom vanliga vardags problemen, tid och pengar. Vart tar tiden vägen och hur spenderar man pengarna rätt? Kanske dags att fundera mindre över det och se till att leva livet bara så man inte missar nåt skoj!





Nackdel..

Först magsjuka och nu nackspärr, jag har verkligen inte tur ! Vaknade upp i går morse av att det knastrade till i nacken, ständigt denna dåliga nacke som ofta spökar. Dagen var väldigt lång och jobbig på jobbet i går, jag led mig igenom 12 timmar av smärta och det var nog den värsta dagen hitills. I dag sitter jag hemma på hotellet, sne som en banan. Vill inte riskera ännu en dag så jag vilar, men för första gången med ett jobb så har jag ångest för att jag är hemma och förlorar pengar, jag är ju ändå här för att jobba, och jag har tydligen glömt bort att hälsan ska man ju prioritera, men här sitter jag alldeles ensam och sne, och undrar hur dom andra har det på jobbet och hur mycket pengar jag förlorar i dag, suck !
 
Allt jag kan göra är väl att göra det bästa av denna dag ändå, har redan hunnit kolla på film, städat köket, och gjort mig en god latte. Senare blir det en promenad och mer vila och försöka få tillbaka vad som en gång var en nacke. Nu vill jag ha en bra massör som kan rätta till mig, för jag får inte ha mer ont nu. Snälla ge mig lite tur...

                           





Otrohet..

Vart går gränsen för otrohet egentligen? Det är lätt att diskutera otrohet och vad som är rätt och fel om man aldrig varit inblandat i någon form av otrohet, om det så är att man själv varit otrogen eller att någon varit otrogen mot dig.  Har man en gång blivit sårad så sätter det sina spår och vem som helst kan säga vad dom vill om otrohet, men otrohet innebär så mycket mer än bara ett svek. Att bli sviken av nån man älskar innerligt förstör så mycket hos en själv; tillit , självförtroende, självkänsla, hoppet, känslorna, och lusten till nåt. Synen på hur ett förhållande ska vara, förändras och ingenting känns längre möjligt, allt känns svårt och allt gör så ont.


Alla har olika syn på vart gränsen går för vad som räknas som otrohet. I mina ögon är det så klart en kyss, men frågan är vad för typ av kyss, en omedveten eller en medveten, en sensuell eller en kyss på kinden? Att en person fysiskt dras till en annan person räknas inte som otrohet för det händer dagligen , det är inte mer än naturligt, men att ta det där steget och kyssa nån kan förstöra allt. En liten, oskyldig omedveten, onykter kyss kan förändra livet bara sådär, för vissa till det bättre, för andra till det sämre. Otrohet kan vara den lätta vägen ut,  vägen ut för dom som inte vågar känna efter eller vågar säga vad dom tycker, för dom som inte vågar vara ärlig ,och för dom som bara vill fly.


Vad beror orohet på egentligen? Missnöje, känslor som svalnat, attraktion av en annan person, behov av nåt mycket bättre, en ursäkt till en dålig fylla? Nåt måste det bero på, medvetet eller undermedvetet?


Jag har upplevt för mycket otrohet av olika slag i mitt liv för att inte undra om otrohet är en del av ett förhållande, jag vet varken ut eller in längre? Ingen är perfekt och ingen kan nånsin säga att dom aldrig kommer vara otrogen mot deras pojkvän/flickvän, för en dag står du där och har gjort ditt livs största misstag....

RSS 2.0