Aggie och lunch...

Nu blir det lunch med min Aggie....




Samtals amnen over middagen...

I gar blev det en riktigt lyckad ledig dag med traning, promenad, som avslutades men en trevlig kvall pa italiensk restaurang med manga skratt. Bek och Todd ar ett par som vi forsoker umgas med sa mycket vi kan. Todd ar en av Shauns basta kompisar, och jag har lart kanna Bek genom han, och har blivit sa fortjust i henne, hon ar en riktig van, precis en som dar go van som jag har saknat hemifran som jag inte haft har, innan min lilla Aggie kom hit forstas:-) En av samtals amnena i gar vid middagen var fjartar. Vi har en tendens att prata om allt fran sex, fjartar och otrohet, och i gar lyckades vi klamma in allt under en tre ratters middag, mycket trevligt! Vi skrattade at att killarnas fjartar luktar sa illa att man bokstavligen skulle kunna spy, men aven om "dutch ovens" som dom sa fint kallas. En´"dutch oven" ar nar han fjartar under tacket och slanger tacket over mig. ( DO NOT TRY THIS AT HOME)

 Vi diskuterade att det ar ratt intressant hur man funkar som ett par nar man nyss traffats och nar man vart tillsammans flera ar. Bek och Todd har varit tillsammans i 8 ar, gifta i ett ar och vantar deras forsta barn, och Todd fjartade inte framfor Bek forran efter fyra ar !! helt otroligt tyckte jag, men a andra sidan sa vagrar jag och Shaun att kissa eller bajsa for den delen, framfor varann. Jag tycker inte det ar ok, bajsa skulle ju va helt sjukt, kommer aldrig handa, och kissa ar val onodigt det med, det ar en privat sak som man kan halla for sig sjalv.... tycker jag......
Otrohet kom ocksa upp. Vi pratade om vanner runtomkring oss som varit otrogen, och det handlade om man med barn och familj som haft affarer hit och dit, och jag insag hur sjukt vanligt det ar med otrohet. Varfor ar det mestadels man, och varfor ar man otrogen, och varfor ar det sa vanligt? Dessa man vi pratade om fick en andra chans, deras frugor tog tillbaka dom och gav dom en andra chans. Skulle du tagit tillabaka han for en andra chans? Jag antar att man inte skulle kunna svara pa det forran man var i den sitsen tror jag.
En mycket trevligt kvall...



These boots are made for walking...

 

I gar blev jag agare till dessa fina skor:-) Sa som jag letat efter sana har boots! vad ar det med mig ocg varfor blir jag sa besatt over att hitta dessa skor pa senaste? Fick ett bra pris i alla fall, REA !


Veckan som gatt...

Jaha da var det ett tag sen jag bloggade, och jag maste saga att jag saknat det, for det ar sa skont att fa skriva av sig om allt mojligt. Veckan sprang forbi som vanligt, forra helgen var lyckad med pubrunda pa Fredagen med Agnes och Nathan c/o pa Oatley Pub, som foljdes av Lordagen da jag anvande mitt presentkort och klippte haret och la in lite rodfarg, sa nu ar jag antligen super nojd med mitt har...ett tag till i alla fall. Pa Lordag eftermiddag bar det av pa forlovnings fest for Kate, min kollega, en kvall jag sett fram emot lange, men eftersom min nasa var sa tappt att jag knappt kunde andas sa blev det en tidig kvall, men jag hann anda med massa mys hang med Kate, Bek och Jodi min kollega, fina, underbara tjejer det ska ni veta !

Veckan har bestatt av massa jobb, och jag har mest sett fram emot min lediga Fredag och Lordag, valdigt efterlangtat kan jag meddela. I dag star traning pa schemat, det var ett tag sen det. I kvall blir det middag med Bek och Todd, vara vanner och imorgon blir det lugna puckar och forhoppningsvis lite hang med Aggie min. Mycket mer har inte hant har down under. Det regnar konstant och har varit oversvammningar runtom Australien(det var vader uppdateringen det), jag trivs med allt har i livet, skulle inte sitta helt fel med mera traning, for da blir jag gladare ochg piggare. Jag saknar alla er dar hemma valdigt mycket fortfarande men sant ar livet ellerhur?


Pa aterseende...

Gobitar...

Men visst ar det underbart nar man kikar pa kort. Hittade massa kort, tagna fran dag ett nar jag kom till Australien i November 2009 tills nu, underbart att se alla kort som vacker upp gamla minnen, man blir sa nostalgisk:-)Men horrni tank att jag bor i Australien, har nog inte riktigt forstatt det riktigt an men inte gor det nat...Mitt liv ar har och nu.


Bjuder pa nagra godingar...
























Dagens frustration!

Jag spenderarde min härliga lediga eftermiddag till att snacka med mitt mobil företag, och jag har bara en sak att säga" Åh va jag saknar Telia" ! Aldrig ett problem, man fick sin räkning i slutet av månaden, betalade den och det var allt med det, men nej , här i detta land så har jag varje månad fått ringa upp mitt mobil företag Telstra för att min räkning har vart dyrare än den borde för dom gjort simpla misstag, jag skämtar inte VARJE månad, det är totalt ett år snart det, kan ni tänka er min frustration och behöva ringa och be dom fixa till räkningen varje månad!!

I dag ringde jag upp för min räkning var så himla dyr, fast jag inte använt telefonen när jag var hemma i Sverige. Det visade sig att min mottagning(roaming) har varit på under resans gång, och varit tillfällig för andra mobil/internet användare och det har påverkat min telefon? Det finns tydligen nån knapp nånstans i telefonen som man kan stänga av det på, men hur fan ska jag veta det? Det är väl inte så lätt att veta det, jag hade med mig telefonen men använda den inte, utan hade den på om nån skulle ringa eller messa hemifrån Australien. Ja så efter mycket tjat och gnat och snack med flera av deras ovetigga personal så lyckades dom ta bort lite av min skuld, men tro mig jag är inte färdig med dom ! Visst är det skrämmande att man kan ringa om och få olika svar av olika personer på detta företag? Jag ringde först till en snubbe som knappt kunde engelska, och han fattade NADA, så jag la på och ringde om och hamnade hos en tjej som verkade ha jobbat där i en dag, så jag fick prata med hennes chef och han babblade i munnen på mig och jag fick inte nåt sagt knappt men han tyckte han var så snäll mot mig som tog bort lite av avgiften, HAHA !

NU SÅ fick jag det ur mig, var tvungen att avreagera mig och skriva av mig..!! ÅÅÅHHHHHHHH!Ser ut som jag får ringa om snart igen, men just nu har jag ingen energi, har precis suttit i telefon med dom i 1 1/2 timma !!!
Suck....

Onsdagens bravader....

I dag åkte jag och lilla Agnes in till stan för att luncha med Bek. Jag var även på jakt efter ett par skor/kängor som jag kollat in ända sen jag var hemma i Sverige, men ni vet ju hur det är när man tänkt sig nåt och vet exakt hur man vill att nåt ska se ut, såklart man inte hittar det då ! Nu tror ni att jag ska bjuda på ännu en sko historia men oroa er inte jag tänker inte bli lika psycho med dessa skor, eller? Jag har bara letat efter dessa skor i totalt 30 affärer utan resultat så jag vet inte riktigt hur detta kommer sluta?

I alla fall så var det en toppen dag. God thai mat till lunch med söta lilla Bek som är i 6e månaden och ser så vacker ut så, hon är för go hon. Efter mycket mat och massa tjatter begav vi oss ut på skojakt såklart, men hann även med Cupcake Bakery, inte visste jag att det fanns så mycket olika cupcakes, och fast vi var mätt så var jag ju bara tvungen att testa "poppyseeds med lemon" men ååhh så gott! En sån där lyckad dag helt enkelt som jag kommer leva på länge!





Men usch så kallt...

Usch här sitter jag frusen och är i Australien?! Ni tror nog det alltid är varmt och skönt här ni men det är det inte sörru... Mornarna och kvällarna är värst, och det är inne det är som kallast, här isolerar man inte i onödan, och golven är iskalla. Även fast det är så kallt i Sverige så värmer vi ju upp våra hus i alla fall. En stor tumme ner för isoleringen i detta land! Jag sover med dubbla täcken och har världens största morgon rock och varma tofflor, så forhoppningsvis överlever jag vintern här:-)


I morse kom man till jobbet och möttes av en av mina kollegor som tydligen inte har ett bra morgon humör, och det är inte första gången det händer. Även fast jag inte direkt är nån morgon människa, så kan jag som inte vara sur på nån, jag är väl inte överdrivet glad hela tiden men jag surar inte i alla fall. Min kollega surade på och jag fick korta svar när jag ställde frågor, jag frågade även om allt var ok, och det var det tydligen, men jag pallar inte med såna här människor, blir tokig! Hon behöver väl inte hoppa upp och ner och skratta när man snackar på mornarna men dra på smilbanden vore ju nåt. Som tur är så slutar hon om 2 veckor, kanske lika bra det. Ja tur har man med arbetskamrater, wehoo!

Min lediga dag i går var perfekt, hel dag med Agnes och Nathan i Cronulla avslutades med Thai mat till middag, mycket gott och mysigt såklart. I kväll har Skype dejter avverkats, en liten dejt med papi och med Ninis, mycket trevligt att kunna dejta online lite titt som tätt, det ska det bli mer av.
I dag på bussen till jobbet tänkte jag på hur mycket små saker här i vardagen kan betyda så mycket, som kaffe i termos på bussen på mornarna med Alicia Keys sjungandes i öronen, mysiga middagar med tända ljus, en urstädad garderob, ett gulligt sms, eller helt enkelt nåt att se fram emot bara..det kan ju göra min dag!


En underbar bästis kan också göra min dag !

Check it out..

Ni har val inte missat denna kille pa Ellen DeGeneres Show, vilken talang!






Lördagen...

I dag på min lediga dag har jag avnjutit en sovmorgon och en härlig lunch i solskenet med Nathan och Agnes i Cronulla. Det blev en smarrig Ceasar sallad och två kalla coronitas, på Zink Bar med havs utsikt. Härligt härligt.. Jag föll in i mat koma efter det och kände mig allmänt trött och nere. Känns inte som jag hämtat mig efter resan riktigt ännu, och har nog inte riktigt kommit tillbaka till verkligheten ännu, men snart borde jag vara mig själv. Jag är som sagt tidigare en väldigt tankspridd person som drömmer om allt och planerar och tänker på allt och alla, och i bland känner jag mig totalt utmattad efter det, hur dumt det än låter. Jag vill så mycket, jag strävar alltid efter nåt och det kan driva mig till vansinne i bland, varför kan jag inte bara njuta av nuet och slappna av?

Tills vidare så slappar jag i kväll med Shaun, Agnes och Nathan, lagar mat och njuter av mina vänners sällskap...


På Återseende..

Back to reality...

Som sagt...tillbaka till verkligheten, hem kommen med jetlag och forkylning slangde jag mig in i jobb, fullt upp hela helgen, Morsdag i gar och en galen helg pa jobbet, men jatte harligt att vara tillbaka faktiskt. Kul att se Shauns familj, varat bathus och mina vanner igen. I dag kom det in ett bekant ansikte pa jobbet...min lilla Aggie, min numera Aussie kompis som jag kommer fa traffa varje dag om jag sa vill...och det ar klart jag vill ! Har stora planer for oss mommas ska ni veta. Skont att fa med sig en liten del av Ostersund hit. Vi kanske tillsammans ska starta en blogg vid namn " I en annan del av Sydney", vad tycks?

Bilder fran resan laddas upp for fullt och jag har precis haft min forsta Skype dejt med min far, som nu ocksa ramlat in i cyberspace, och det gjorde han med en riktig duns, det ar ett helt nytt liv for min pappa, han ar sa fascinerad av Facebook och Skype att jag tror han kommer glomma bort att ga pa jobbet, sova och roka. Tummen upp for pappa, det gor han bra!

I morgon ar min forsta lediga dag pa fyra dagar sen jag kom tillbaka, ska bli sa skont att fa pusta ut och vila, for resan hem tog kal pa mig och Shaun the Sheep. Det ar skont att vara tillbaka i vart lilla bathus, sa som jag saknat vart mysiga hem och den underbara utsikten. Det har gatt mot vinter har och faktiskt blivit lite kyligare, speciellt pa mornarna och kvallarna, och eftersom Australienarna inte vet hur man varmer hus sa fryser jag som en liten istapp..bbrr..och jag som for nagra manader sen skrattade at dom nar dom kallade arstiden for vinter. Tji fick jag !

Pa jobbet ar allt som vanligt. Mycket har hant medans jag vart borta. Har insett att jag maste ta situationen som den ar med min kollega, jag forsoker lagga allt bakom mig men i bland ar det svart, det ar som att bita i ett stort, surt apple kan jag meddela och det ar ju inte gott. Vi far se vad som hander i framtiden, har inga forandringar skett om nagra manader sa kollar jag mig garna om efter annat, for jag vet att jag kan battre. Tyvarr sa ar det sa med detta foretag, och sakert manga andra klades foretag har, att aven fast du sliter hacken av dig och jobbar overtid mest varje dag, och gor bra i fran sig sa behover inte det betyda att du far nat tillbaka av nat slag, och det kanske ar surt, men man kanske far ta det for vad det ar tills man brister, eller? Jag har mina personliga mal, jag har meddelat min hogsta chef hur jag kanner det och att jag vill jobba mig uppat inom foretaget, sa blir det inte nagra forandringar inom en snar tid sa vet jag vad jag maste gora. En av mina kollegor slutar om nagra veckor, hon har hand om Vm(visual merchandise) delen och jag ar intresserad av att ta over hennes roll, och tanker saklart begara loneforhojning, med tanke pa att det blir mer ansvar da, detta blir aven ett test for att se om man betyder nat eller inte... Hall tummarna for mig for jag tanker se till att jag far som jag vill !


Ja det var Back to Reality det...





Nedrakning...





Nu borjar val nedrakningen eller? 27 Maj...Jag har stora planer for den dagen. Gold Class, stora, bekvama stolar, champagne, tilltugg, tjej kvall, grat, skratt och ett stort leende pa lapparna!









En resa jag sent glommer...

Borta bra men hemma bast var det sa det var eller? For mig vet jag inte riktigt vad som ar hemma, jag maste nog saga att jag har tva hem, for det ar sa det kanns i alla fall. Det kanns skont att vara tillbaka, tillbaka till mitt liv har, tillbaka till verkligheten, for nan gang maste man ju atervanda till den ocksa. Om inte verkligheten skulle finnas sa kanske inte resorna hem till Sverige skulle vara lika roliga heller...eller joooo!

De senaste fyra veckorna i Sverige har varit helt underbara! Jag kanner att jag har hunnit med allt jag ville och traffat alla jag ville traffa, resan hade inte kunnat blivit mer lyckad! Hur ska jag med ord kunna skriva ner vad jag har gjort och hur skoj jag har haft? Jag tror jag far ta det hela i omgangar fran borjan till slut. 

Kycklingfotterna: Jag kommer aldrig mer resa med Air China den saken ar saker. Ingen pratar engelska, gamla plan, otrevlig, nonchalant personal, och bara massa strul. Resan till Sverige var lang, vilket jag visste, men jag tror inte man inser forran man sitter pa planet hur langt bort Sverige egentligen ar ! Tva dagar senare var vi framme, efter overnattning i Peking, dar vi blev erbjudna kyckling fotter i en plast forpackning och en coca cola, for att rummen var sa ofrascha...smaka pa den ni !
Stockholmo:Det var helt underbart att fa aterse min Bastis Nina pa Arlanda med hennes fina Olle, blev sa otroligt lycklig att se henne! Vi spenderade alla, en helt underbar helg i Stockholm med fodelsedags kalas, shopping, hotell mys,forkylning och massa skoj med kusin Jimmy, Maria och Sofia med fam.

Ostersund:Fyra dagar senare bar det av till lilla Ostersund dar jag motte upp med familjen pa tag stationen, underbart att fa krama om alla igen, sa som jag saknat dom ! For att sammanfatta de resterande veckorna, sa bestod dom av massa snowboard akning for Shauns del, som hittade sin nya sport, Vemdalen med Karin, Are reunion med Norge tjejerna, mera shopping, fodelsedags middag, massa kalas och fika stunder med nara och kara. En resa jag sent kommer glomma och minnen som jag lange kommer leva pa...

For att ni verkligen ska fa smaka pa rika detaljer genom resans gang sa kommer jag saklart bjuda pa bilder och massa skvaller. Hall ogonen oppna...





RSS 2.0