So weeeird....

Nu ska ni fa hora hur jakten slutade, det har ar helt otroligt, sa himla roligt att jag nastan kissar pa mig av skratt !

OK, jag berattade ju om skorna jag sa garna ville ha men dom hade inte min storlek. Jag gick till Rip curl butiken pa Miranda, dar jag jobbar och fragade efter skorna i Torsdags kvall nar jag jobbade. En jatte trevlig tjej och en trevlig flummig surf kille var jatte hjalpsamma och trevliga och hjalpte mig och letade efter skorna efter manga om och men....
Dom hittade skorna till slut, ett par kvar i min storlek i Manley, vilket ar en bra bit bort, jag var vid detta laget sa desperat och kande att jag maste bara ha dessa skor! (absolut inga shopping problem har heller) Jag tankte; ska jag aka ut till Manley, det ar ju sa fint dar och jag har bara vart dar en gang, och samtidigt kan jag hamta hem mina fina skor hmm? men sa slog det mig att jag har ju en svensk kompis som ocksa jobbar for Esprit som bor i narheten av Manley, hon kanske kan hamta upp skorna at mig om jag fragar snallt? Jag ringde henne pa kvallen och fragade, och saklart kunde hon det, vilken parla och lilla jag var sa nojd sa!..inte alls krangel maja jag.

I alla fall sa fixa Miranda nissarna att Manley nissarna la undan skorna i Manley under mitt namn tills Sondag, sa jag hade gott om tid pa mig att hamta upp dom. Senare under kvallen nar jag jobbade med Jade min chef, sa kommer helt plotsligt den flummiga surf killen in pa Esprit, han skriker till och pekar pa mig "Shoe girl"!! Jag tankte bara, va fan gor han har? Jade, min chef kollade pa mig och undrade HUR jag kande denna markliga kille som skuttade in i var butik.

HAHA, denna kille var nog bland det flummigaste jag nagonsin traffat, han kolla pa mig och sa" Ok, this is sooo weeird man, so I guess someone else wants your shoes as well, how weird is that? What's your name again?" (sager flummisen) sen sager han, "Oh my god that is so weird I guess this other girl has been calling Manley too and wants the shoes, and her name is Emily, and yours is Angelina, that is so weiiird"! hahahahahaha, jag stod dar och visste inte vad jag skulle saga! Sen sager killen" She had an accent too, you have an accent , where are you from?" jag skrattade hogt inombords och han sager " NO WAY, that is so sick, you are from Sweden and she is from Germany, that is wicked, how weird is that"? Sa Rip Curl snubben tyckte alltsa detta va super spooky, vilket sammantraffande liksom ! Emily och Angelina och Sverige och Tyskland ar ju bra spoooky det. I alla fall sa sa han at mig att ringa Manley och kolla sa skorna var mina och inte hennes haha, jag ringde saklart och nu har jag betalat for skorna och dom ska skicka skorna hem till mig pa Mandag, men vilken lyx och vilket strul for ett par skor....smaka pa den du Sofia Berglund ! SO WEIRD !








Pa jakt...

Jag hittade min blazer i dag, sa som jag letat, inte egentligen men jag hittade den i alla fall inne i stan, Hallelujah ! Svart med vit svart randigt pa insidan sa man kan vika upp armarna, skit snygg, nu fattas bara ett par skor som jag sett pa Rip Curl som ar sa snygga, dom fanns inte i Cronulla, men jag ska jaga dom tills jag hittar dom, Fifi jag ska hitta dom precis som du hittade dina byxor, jakten har borjat !!

En bra ledig dag i dag inne i stan med Lil Bek och en kaffe med Louise efterat, lite shopping, manikyr, nytt korall fargat nagellack hett hett, Keeping Up With The Kardashians i kvall, kan inte bli sa mycket battre an sa har....
Jag och Shaun lirade basket i eftermiddags och jag insag att jag fortfarande ar jakligt bra:-)Jag langtar tillbaka till basket tiderna titt som tatt, gemenskapen, lagkanslan, kanslan av vinst och alla underbara tjejer. Jag hittade en dvd fran 2007 nar vi spelade mot Umea hemma, slutade med att jag kikade pa hela matchen och langtade tillbaka... underbart !

Stor dag pa jobbet i morrn med besok av Australiens chef och Malyasia...







Jag ar pa jakt efter...


en snygg svart blazer...



Byxor med hog midja, a la 60 tal...




https://shop.sportsgirl.com.au/index.html

Dom har helt underbara stovlarna fran Sportsgirl, ah vill ha !



http://www.ripcurl.com.au/shop/

ALLT fran denna underbara affar !






Jag ar en shopaholic jag vet !


Hot hot hot...

Hot tamales ute i dag, narmare 40 grader i dag bbrr... Var uppe med tuppen och borjade kl 7 som alltid pa Mandagar, gjorde om alla skyltfonster, klattrade pa stegar, kladde om alla 10 skylt dockor och hett som fasiken var det, Jag svettades som Urban hela dagen. Lunchade med min goa svenska van Meta och hennes sota son Hugo. Mycket trevligt!

Efter en lang dar ar jag nu hemma och laddar for en ledig dag i morrn, lunch med lil Bek inne i stan i morgon, fika med Louise min van. Resten av veckan blir fylld med jobb, besok av hogsta chefen for Esprit i Australien, och chefen for Malyasia pa Onsdag, vilket betyder att affaren maste vara skinande ren pa Onsdag.
Jag vill bara slanga mig i havet nu, sa varmt ar det men ska inte klaga, jag ar hellre i varmen an i -20. Grattis Sverige som vann mot Finland, vilken vinst ! Jag onskade jag kunnat sett matchen...

Mina tankar i dag: Varfor maste kvinnor utsattas for mens, sa ackligt och jobbigt och onodigt(inte egentligen) men sa orattvist, vi har de jobbigt vi som maste ha mens, och foda barn och vara allmant nedtryckt i samhallet, stackars oss kvinnor sager jag bara!?

Sa mycket saker jag vill gora har i livet, varfor ar jag panikslagen att jag inte hinner med det? Jag vill ju bara, resa till NY, Hawaii, runtom Australien, vinna pengar, kopa hus vid stranden, skaffa hund, lara mig surfa, aga min egen klad affar en dag, fa alla mina vanner och familj att komma och halsa pa i Aus, ga ner massa i vikt, skaffa korkort, fa uppehallstillstand i Aus, gifta mig och leva lyckligt i alla mina dar...Inte helt orealistiskt ellerhur? Nagra av dessa saker borde jag uppna i alla fall...



Hawaii har alltid vart en drom...

Valentine's Day



I gar sag jag och Erin Valentine's Day, helt klart sevard! En riktig feel good film...


Mojitooo...

Jag ar helt slut efter en dag ute i solen, en drink och lite ol och en underbart god lunch i Cronulla pa Zink Bar. En av mina fd. kollegor har kopt stallet, en helt underbar bar/rastaurang alldeles vid havet med underbar utsikt. Jag drack en mojito for min underbara bastis som fick jobb som doktorand pa Chalmers, jag ar sa stolt over det lilla trollet :-) Grattis min basta ! Vadret ar helt underbart i dag, sa varmt.
Forresten sa har jag hittat mina nya sport, simning. Sa skont och traning for hela kroppen. Shaun och Nate brukar ga o simma nagra ggr i veckan sa nu har jag borjat haka pa, sa skont med pool utomhus ocksa och det perfekta sattet att slappna av efter en stressig dag pa jobbet.

En tanke slog mig i dag(for en gangs skull) Fan vilken snygg karl jag har, jag har verkligen bytt upp mig fran tidigare pojkvanner, snygg karl med stil och sa go! Jag ar sa otroligt kar och sa glad att jag funnit min karl. Men som sagt sa kanner jag mig fortfarande radd o lite skadad fran det forflutna, det ar otackt men jag drommer ofta om att jag blir lamnad av familje medlemmar och av Shaun. Jag har insett att det gar inte att tanka "tank om" for hander det igen sa finns det inget jag kan gora nat at, allt hander for en orsak har i livet, men radd och osaker ar jag alltid, nat jag maste jobba pa...


Vilken guldfest/medaljfest i Vancouver for svenskarna, Sverige ni gor mig sa stolt! Jag vill sa garna se Sverige Finland i Hockey men jobbar da, ah Hejaaa Sverige !



Ha en trevlig Sondag dar hemma...









I mina tankar i dag...

Grattis Kalla till Guldet!

Hemska mardrommar i natt, dromde att en mordare jagade mig, och tog tag i min Mamma och skar en kniv i hennes hals, vaknade upp panikslagen och trodde nan var i rummet.

Stor stad dag i dag, sa underbart skont nar allt ar rent, fint och frascht, baddade var sang med nya lakan, och massa nya kuddar. Lagade thai mat med mycket chili och vitlok, recept a la Agnes och Cillan, mycket gott.

Traffade Louise en van fran Cotton On Kids som jag jobbade med, hon ar en san fin tjej, gravid i 6e manaden och hennes kille har lamnat henne efter han var otrogen pa andra sidan jordklotet, jag tanker pa henne och lider med henne, usch och fy!

Tanker pa Gunnar som gick bort i Afganistan och blir ledsen om och om igen och tanker igen hur skort livet ar, och hur bara sadar nat kan vandas upp och ner.

Skypade med Mammsen och Tobbe i dag, skype ar sa underbart!

Jag langtar hem och raknar dagarna till avfard...Jag saknar min bastis Nina och ser fram emot att fa se henne igen efter 1 1/2 ar!

Jag drommer och att bli lamnad och kanner att jag ar skadad for livet pga det forflutna och personer som skadat mig for livet. Oavsett hur lycklig jag ar sa kommer jag alltid vara radd for att bli total dumpad. Blir nastan hatisk och forbannad for dom som satt mig i denna sits, men aven glad for att jag ar dar jag ar i dag.




Joshua Radin





Jag kanske ar sent ute med denna snubbe, men han ar for underbar. Upptackte han pa Ellens show i gar kvall och nu ar jag helt sald. Nu maste jag ladda upp all hans musik...




Ikea, mitt andra hem...

Nu har jag inhandlat kuddar pa Ikea, lakan och kuddfodral, sa nu kommer min sang se ut sa har... Jag alskar massa kuddar, stora och sma sadar sa man bara forsvinner i sangen...






Forresten sa ar Ikea sa underbart, sa mycket mer uppskattat nar man bor i ett annat land. Lingonsylt, kottbullar, rakmacka, svenskt kaffe, Dajm, hardbrod och kaviar, kan de bli battre an sa?


Lyckad helg...

Hemma fran en 7-7 dag...alltid full rulle, ont i fotterna, ryggen, stressad och helt slut men det ar over och jag ar ledig i morgon. Jag och Kate min kollega fick mkt gjort i dag, massa klader som skulle pa plats, mannekanger att kla, osv osv. Man lar sig alltid nat nytt och det finns alltid nat att gora pa Esprit, och kul ar val det annars skulle jobbet var alltfor trakigt. 7 Veckor kvar till hemfard jag langtar verkligen, och det kanns som det narmar sig nu. Jag kommer verkligen ta vara pa tiden hemma och umgas och ra om alla nara o kara...mmmm..

Helgen var mysig, akte ut till Emu Plains, ca 50 min fran oss, vasterut till Bek och Todd pa Fredag eftermiddag for middag och mys. Gus, deras English Staffy hade vuxit sa, han ar sa fin, alskar dom hundarna. Pa Lordag blev det Extreme Makeover, klippning, fargning och slingor som vanligt och det blev skit snyggt ! Bek ar bast. Lordag kvall fortsatte i Cronulla for middag pa Little Italy med min man, drinkar pa The Point med utsikt over havet, helt underbart och mycket gott. Lyckad kvall.

En tanke i dag, vad hander efter man dor? Nar jag va liten trodde jag alltid att det fanns ett liv efter doden, en himmel eller ett helvete, men det ar bara en bitter sanning att vi alla dor en dag och inget hander, usch vilken hemskt tanke...





Helgen vantar runt hornet....

God Morgon Sydney, God Kvall Sverige. Jag har precis avslutat en skype dejt med min fina Ninis, alltid lika underbart att prata och skratta med min Bastis. Solen skiner ute, och jag ska vag o jobba snart, hela dagen och hela kvallen, men i helgen vantar massa gott sa det ar helt ok. Ikea i morgon, kottbullar, hardbrod, kaviar, lingonsylt och dajmtarta wehoo, tar sen taget ut till Bek och Todd och lilla Gus och halsar pa, ska fixa frillan, kaka middag och spendera Fredagen och Lordagen dar ute pa landet, sen blir det utgang i Cronulla lordag kvall med min man. Harliga helgen!






Livet ar kort...

I dag kunde jag bokstavligen inte ta mig ur sangen, tung i kroppen, en dunkande huvudvark och bara sa slo, sa jag ringde och sjukanmalde mig med daligt samvete men jag kunde bara inte. Jag sov och sov och sov som jag aldrig sovit forut, jag maste omedvetet ha varit sa slutkord. Nu sitter jag har med huvudvark och ar bara ledsen. Jag gick in pa facebook och sag en kommentar, gick sen in pa Aftonbladets hemsida och Op:s hemsida och allt kandes plotsligt sa overkligt. En bekant har gatt bort i Afganistan, jag kande han inte sa val men har vanner som star han nara. Annu en gang fick jag den otacka kanslan av att livet ar alldeles for kort, och doden kan i bland bara vara runt hornet, hur hemskt det an later sa ar det sanningen och det gor mig sa ledsen. Jag lider med hans familj och vanner, hans nara och kara. Han var en san glad person, och sa himla rolig och flammsig, skratta gjorde man alltid nar man var runtomkring han. Vila i frid du fina.

Varfor ar livet sa orattvist, min standiga fraga? Usch va ledsen jag ar nu......







Esprit....

http://www.esprit.com.au/


Kolla in alla nya snygga klader, me like !



Sondag slapp

Jaha da borjade man sin lediga Sondag med The Hills maraton i sangen, da var man beroende av en annan serie, jag tror jag haller pa att forvandlas till Anna Westin min kara van som kikar pa ALLA serier. Appropa serier, sa var det sasongs premiar av Greys Anatomy, 2 timmar langt avsnitt forra Mandagen, ah sa jag grat och grat och grat, kanske var darfor jag slutade kolla pa den serien, for man grinar ju bara hela tiden.....


Sondagen fortsatte med Brunch i Cronulla med Erin, "Alley Break" ett av de mysiga cafeerna vid stranden bjod pa gott kaffe och en god lunch.  I helgen ringde jag hem och insag hur mycket jag saknar all familj dar hemma. Pratade med min kara Momma som ar varldens goaste, fick lite harligt skvaller och skratt. Senaste nyheterna ar att min virriga Moffa fatt for sig att han och Momma har haft ett uppehall och precis blivit tillsammans igen, hahahaha, jag saknar min Momma och Moffa sa ! 2 manader i dag till hemfard, resan kommer borja med en udnerbar helg i Stockholm med kara vanner, sen bar det av till Ostersund for att bara va och umgas med vanner och familj, jag langtar sa!

Veckan bestar av jobb jobb jobb, sen Ikea pa Fredag och ett besok ute pa landet hos Bek och Todd och lilla Gus, och en Lordag kvall i Cronulla med min Svenne.
Ha en trevlig Sondag!



Svensk humor...

Det kan inte bli sa mycket mer Svenskt an sa har ! Jag alskar dessa film klipp...sitter just nu och skrattar for mig sjalv framfor datorn, for ingen annan har skulle ju nansin forsta Svensk humor !muhahaha!







 

 

Hahahahahahahahahahahahaha............

 

Det kostar pengar vet duuuu!


Mina beroenden...

Jag ar besatt av tva saker just nu, American Idol auditions och Sushi! Jag kan inte slita mig fran Tv:n pa Onsdag och Torsdag kvallar, jag skrattar sa tararna sprutar och jag blir rod i fejjan for jag skams sa otroligt for dessa deltagare som tror dom ar bast och skryter om hur bra dom ar under intervjuerna och sen nar dom gar ut pa scenen och sjunger sa ar dom sa dalig sa att klockorna stannar ! haha finns de nat roligare?!Simons reaktioner maste nog vara det absolut roligaste !

Mitt sushi beroende vill inte slappa. Jag har hittat en grym sushi restaurang, "The Sushi Train" i kopcentret dar jag jobbar, mina kollegor sa att sa fort man gar dit sa vill man inte ha nan annan sushi, och dom hade ratt, numera ar jag stamkund dar...

Veckan sprang forbi, mycket att sta i som vanligt pa jobbet men det ar sa otroligt kul. Om jag inte sagt det sa alskar jag mitt jobb ! Antligen har Esprit lagt ner var "dresscode" Jeans med svart top, vi far nu ha pa oss vad som helst sa lange det ar Esprit saklart, antligen sager jag bara, nu far jag anvanda alla mina fina klader pa jobbet ocksa:-) Pa Mandag morgon forvandlar vi skyltfonstret till en snygg och cool jeans image, kommer bli skitsnyggt, har massa fina jeans, antligen har jag hittat jeans som passar mig och min booty!

Jobbar hela helgen, ledig Sondag. Nasta helg blir det Alla Hjartans Dag firande med min man i Cronulla pa var favvo restaurang Little Italy. Till veckan tankte jag ga och se "Valentines Day", en ny chick flick som verkar vara helt i min smak!


Trevlig Helg mina Svenska vanner...






Jag sager bara HOOOOOLLAAAAAAA!

Never a failure, always a lesson....

Kikade precis pa Ellen DeGeneres Show, Rihanna var en av gasterna i dagens program. Jag har aldrig sett en intervju med henne, maste saga att denna manniska verkar vara helt underbar, inte bara en grym stjarna utan en valdigt odmjuk men tuff tjej, hon verkar bara vara sadar mysig...mys mysig. Jag gillar alla hennes 13 tatueringar ocksa. Hennes senaste tatuering ar tatuerad spegelvant sa hon sjalv kan lasa den, haftigt sager jag. Texten lyder "Never a failure, always a lesson" sa sant sa.





RSS 2.0