Fredags mys

I gar blev det en mysig tripp till Ikea med Kerry, Shauns mamma. Det har som blivit en liten tradition att forsoka komma i vag lite titt som tatt. Jag shoppade lite fina sanglakan, kuddar,blommor, ljus och fotoramar, bara ett maste nar man ar pa Ikea. Mat avdelningen ar nog det basta pa hela trippen. Jag inhandlade sill, polarbrod, kaffe, swedish fish, och ballerina kex och lingon sylt sa jag borde klara mig i nagra veckor till. Jag blir helt exalterad nar jag aker pa Ikea, det ar som sa unikt nar man bor har och det blir min lilla del av Sverige som jag far besoka titt som tatt. Vilken inspiration man far att inreda och pyssla ocksa nar man glider runt fran rum till rum, jag slutar aldrig fascinerad av alla detaljer och allt som ar sa smart och igenomtankt pa alla satt och vis. Svenskar kan dom !


Min lediga Fredag avslutades med middag och drinkar med min kara Bek. Vi besokte var gamla kollega Tania pa Zink Bar, en jattefin bar/rastaurang hon ager i Cronulla alldeles vid stranden. Jag bet av en bit av min tand tur som jag har under middagen, sa det blir val mitt forsta tandlakar besok pa ca 5 ar nasta vecka. Huvva !Trevligt kvall med god mat, och smaskiga sommar drinkar!



2 ar sen...

Herregud snart ar det 2 ar sen jag och fyra fina tjejer drog var kos till Norge for farslakt och andra aventyr. Helt otroligt vad tiden gar. Det var 9 helt underbara veckor med massa skoj, 9 veckor som helt enkelt forandrade mitt liv pa alla satt och vis. Jag fann vanner for livet, jag fann tillbaka till mitt ratta jag, och jag fick ihop sa pass bra med pening sa jag kunde aka pa semester till Australien, och har ar jag nastan 2 ar senare, livet ar bra underligt och bra underbart.



Fy for faglar !

Hej pa er kara vanner och familj !


I dag har jag varit ute i solskenet med mina svenne kompisar Meta och Aggie. Vi drog till Cronulla i det fina men lite kyliga vadret, at lunch pa "Nulla Nulla",drack kaffe, och surra massa om Sverige och dess harligheter. Sa harligt att fa en bit av Sverige i bland genom att traffas och surra om allt mellan himmel och jord. Avslutade med glass fran Cold rock, dar du kan valja mellan all slags glass och mixa det med godis, helt underbart gott. Jag avnjot min glass nar jag helt plotsligt kanner nat landa pa min axel, tankte inte mer pa det utan trodde det var en fluga eller nat. Senare papekar agnes att jag har nat pa axeln och pa min skjorta, tror ni inte att det ar en fagel fan som skitit pa mig??!! ACKEL FAGEL ! Jag hatar faglar, jag hatar alla ackel djur i detta land! Ja dom brukar ju saga att det betyder tur nar en fagel skiter pa en, men det tror inte jag, jag tror bara man ar pa fel stalle vid fel tidpunkt.

Appropa ackel faglar sa finns det ju en fagel art har som heter "Magpies" dom ser ut som skator men mycket storre och ackligare. Dom har parnings sasong i Oktober manad och brukar vara helt galna och attackera folk!!Detta fick jag veta forra aret, och jag tankte att detta ar inte mojligt, annu ett djur att vara radd for, jag ar radd nar jag ar i vattnet, jag ar radd nar jag ar pa land, jag ar radd nar jag ar ute och gar, jag ar inte i sakerhet nanstans! Haromdagen fick jag hora lite historier om dessa faglar av mina kollegor. En av mina arbets kamrater berattade att hon var ute och red men en kompis en gang och hennes kompis blev attackerad med sin hjalm pa, skat javeln hacka sig in i ett hal hon hade i hjalmen och borjade bloda?!?! En annan kollega berattade att nar hon var ute och gick med sitt barn sa blev hon attackerad av en magpie och borjade springa men skatfan forfoljde henne. Jaha, allt jag kan saga ar att jag haller mig inne i Oktober manad, inga promenader eller nat, kanske med en pinne sa jag kan forsvara mig nar fageln attackerar! Fy vad ackligt sager jag!

Over and out...


Den har bilden hittade jag pa Google " A dutch immigrant attacked by a magpie" s
tod det, alltsa va vidrigt sager jag!

Baby Boom..

Det ar helt otroligt, alla jag kanner ar gravida eller har precis fott, det ar precis som en smittosam sjukdom(fast battre) ungar ploppar ut hoger till vanster, sa himla skoj! Jag kanner mig inte stressad for jag ar inte redo alls. Jag alskar barn och vill jattegarna ha barn en dag men inte nu. Jag hoppas den dagen jag bestammer mig for att skaffa barn att jag kan fa barn, det ar min storsta radsla att inte kunna bli gravid. Jag kan inte forestalla mig hur jag skulle ta den nyheten om att inte kunna fa barn. Jag antar att det inte ar nat att grubbla over nu forran det ar dags...

Pratade nyss med momma min pa telefonen, gud sa jag saknar henne min kara fina momma. Blev sentimental nar jag borjade tanka pa julafton och hur hon alltid gav alla barn barnen Alladin askar, inslagna i present papper, och varje ar blev vi lika forvanade och undrade vad som var i paketen, och retades och sa "hmm undra vad detta kan va" Jag saknar julafton hos momma och moffa och jag saknar och krama om mina fina sma morforaldrar, dom ar mitt allt. I bland har jag san hemlangtan att det gor ont, jag kan inte forklara varfor jag bara har det. Jag trivs sa bra har och jag alskar mitt liv har med Shaun, men jag onskade i bland att jag kunde ha allt, pa samma tid och plats, alla vanner och familj samlade, men det ar ju inte mojligt sa..tills dess far jag prata med mina nara och kara pa telefon och kopa Alladin askar pa Ikea:-)

Politik och Skit

I bland kravs det bara en ledig dag i veckan och man ar tillbaka pa G dagen efter. Lediga Lordag denna vecka i stallet for Sondag. Har precis lagat pancakes till frukost och dricker mitt ny bryggda kaffe. I dag blir det tvatt, stad och slapp, men aven lunch med familjen Doyle och deras vanner.

Veckan har varit helt ok, men sprungit i vag som vanligt. Jag har en ny heltids anstalld pa jobbet som jag ar lite osaker pa. Hon har som inget "GO" i sig om ni forstar vad jag menar? Hon ar som en sengangare i bland och jag vet inte om hon vill vara dar eller inte. Det kanns inte som jag har tid med detta for vi har inte tillrackligt med presonal som jobbar heltid nu. Det ar hon och jag i stort sett sa jag kanner att jag kommer fa bara ett alltfor stort lass fran och med nasta vecka, men det galler ju att hitta nan bra att fylla rollen som assisterande butiks chef ocksa. Jemma som jag jobbade med har klivit ner till deltid pga hennes barn, hon var sa sot harom dagen, hon kom in med en present till mig for det var var sista dag tillsammans som butiks bossar, for sot ! Manniskor som henne vaxer inte pa trad, och hur ska jag hitta nan som ar lika bra som henne? suck...

Det ar val for full rulle har i dag, det ar ju tur att man ar utlanning sa man inte behover rosta, for jag skulle nog inte rostat pa nan! Jag har aldrig varit insatt i politik och kommer nog aldrig bli det heller, punkt slut. Det ar sa skumt har, for har gor dom reklam pa TV vem man inte ska rosta pa, sa i stallet for att goa reklam och saga "rosta pa denna person och varfor" sa trycker dom ner varje person och sager varfor man inte ska rosta pa denna person? Jag fattar ingenting jag?!




Men titt det ar ju jag pa wakeboarden!

Uppdatering....

Nu har jag varit dalig igen med uppdateringar, fy usch pa mig! Jag har haft fullt upp och har inte haft nan vidare lust att sitta vid datorn, och dessa dagar ar man ju sa modern sa man kollar facebook och mailen pa telefonen och sen sa ar jag nojd, men nu tar jag mig tid for att skriva ett inlagg och beratta hur senaste tiden varit. JObbet gar bara bra, forsoker vanja mig vid tanken att min fd kollega numera ar min chef, det gar helt ok, forutom nar hon kommer in pa besok, vilket inte ar alltfor ofta sa det ar helt ok. Jag trivs super som chef, har underbara kollegor, trevliga kunder och jag sliter som ett djur for att affaren ska vara skinande ren och fin varje dag, men jag alskar mitt jobb sa det gor mig inget !

Senaste tiden har Lordags kvallar varit min och lilla Agnes myskvallar med middagar och annat skoj, och aven senaste Lordagen bestod av en liten sjuk Agnes, dock pa bra humor, thai mat pa en ny thai restaurang har i narheten och massa tjatter och harligheter med vara grabbar. Mycket mysigt ! Jag vill forsoka andra denna Lordags trend for jag vill se mer av min Agnes men vi ar sa upptagna med vara karriarer vi:-)

Shaun har borjat universitetet och trivs super bra, sa glad for hans skull, han verkar ha valt ratt inriktning och ar sa duktig pa det han gor. Vi planerar lite hus arbete framover, mala bathuset, byta sang(for den ar alldeles utsliten hehe), definitivt investera i mer Ikea inredningssaker(enligt mig sjalv), TV pa rummet, nytt golv och antligen antligen har vi fatt internet nere i varat kara bathus wehoo, sa nu blir det sena skype kvallar med mina anra och kara.

Jag fick bra nyheter de senaste dagarna, min kara van Karin kommer pa besok till Nyar, jag ar helt till mig och langtar sa! Har manga fina besok att se fram emot inom det 7-8 manaderna. Karin, Elisabeth och Ninis mina 3 bra vanner kommer anda hit for mys med mig? Men ah sa trevligt!



I morgon vantar mer inlagg sa hall utkik:-)

Bilder fran senaste tiden...


Fina, gravida Bek pa hennes Baby shower


Cupcakes!!


Tim och Jo

Jag och Bek


Jag och Aggie




Go Rabbithos!


Tim och Mickey!

 






Senaste dagarna...

Jag hinner inte blogga sa mycket som jag vill, eller lagga upp massa nya bilder jag tagit. Det finns ingen tid, jag jobbar massa och ar helt slut nar jag kommer hem. I Lordags blev det fodelsedags middag for Stig Helmer, alias Rob, Shauns van inne i China Town. Lamm stod pa Menyn, inte riktigt en favorit, speciellt inte nar lammet kommer ut pa rullvagn, kna staendes med en kniv i sig. Nej tack sa jag. Trevlig kvall och mysigt att fa snacka lite skit med Agnes och Nathan. Efter middagen bar det av till Darling Harbour nar vi fick syn pa ett fint Pariserhjul...Mys faktor!

Tillbaka till vardagen efter tva dagar ledigt. Tva dagar med mycket tankande, manga kanslor och funderingar, och ilska ocksa for den delen. Jag vill skriva av mig men det far bli en annan gang, tills dess haller jag frustrationen inom mig, kanns som jag ska spricka i bland men haller mycket inom mig vilket inte heller ar bra. Allt flyter pa bra har. Shaun har borjar universitet i veckan, och jag jobbar pa massa, trivs fortfarande lika bra pa jobbet och har sa harliga arbets kamrater(antligen!)

Mer uppdatering kommer och massa harliga bilder. Nu dagdrommer jag mig bort och langtar till Sommarn!









RSS 2.0